Labdarúgás

2023.11.24. 10:51

NB III.: az évzáró eredménye nemcsak a szájízt javíthatja

A tavaszról előrhozott újabb mérkőzéssel, összességében a 17. fordulóval fejeződik be az idei év az NB III. Északkeleti csoportjában, ahol csapataink közül egyedül az Eger SE játszik hazai pályán.

Bódi Csaba

Zvara Dávid (jobbra) és egri társai szép sorozatra tehetnék fel a koronát

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap, 11.00:

DEAC (7.)–FC HATVAN (11.)

Debrecen, DEAC Sporttelep. V.: Takács Tamás (Flinta, Zahorecz).

Korán kell kelniük a hatvaniaknak a délelőtti kezdés miatt, de ezzel aligha lesz probléma, ha számukra eredményesen zárul az idei utolsó mérkőzés. A Kisvárda II. elleni vereség nem tett jót az önbizalomnak, ám a javításra még az idén adott az esély. Noha a Zagyva-partiak idegenbeli mérlege nem túl kedvező (egy győzelem, három döntetlen, négy vereség) az feltétlenül ösztönzőleg hathat, hogy vendégsiker esetén sokat erősödhet gárda középmezőnybeli tagsága.
Az őszi 2. fordulóban: FC Hatvan–DEAC 2–1 

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

Vasárnap, 13.00:

EGER SE (8.)–CIGÁND SE (2.)

Eger, Szentmarjay stadion. V.: Sándor Csaba (Szilágyi, Sztányi).

Nagyot robbantott az Eger SE a Putnok veretlenségi sorozatának megszakításával, alátámasztva a tételt, mely szerint semmi sem lehetetlen, ha ahhoz adott a szándék, megvan a kellő elszántság és jön a gól. A hazai együttes utóbbi öt mérkőzésén nem talált legyőzőre, az ez idő alatt megszerezhető 15 pontból kilencet gyűjtöttek a piros-kékek, 5–2-es gólkülönbséggel. Ám igazából akkor lenne remeknek nevezhető a sorozat, ha az i-re a Cigánddal szemben sikerülne feltenni a pontot. Egy hete már kiderült: a lehetetlen nem létezik. 
Az őszi 2. fordulóban: Cigánd–Eger SE 4–0 

Vasárnap, 13.00:

REAC (12.)–GYÖNGYÖSI AK (16.)

Budapest, Budai II. László Stadion. V.: Dombi Olivér (Holpár, Hegedűs).

Az eddig lejátszott 16 mérkőzés sok mindenre rávilágított a gyöngyösieknél. Sok esetben nem játszott alárendelt szerepet az újonc, de a rutin, a szerencse és egyéb faktorok jobbára az ellenfelek javára billentették a mérleg nyelvét. A megszerzett hat pont nagyon kevés, azt mutatja, hogy ez a játékosállomány – egyelőre – könnyűnek találtatik az NB-s mezőnyben. A jó befejezés, vagyis a vendégsiker azonban adhatna plusz töltetet a téli felkészüléshez, ami hordozhatja magában a szebb tavasz ígéretét. Rákospalotán ez jelenti a tétet. 
Az őszi 2. fordulóban: Gyöngyösi AK–REAC 1–2

A további program

VASÁRNAP
11.00: Kisvárda II.–Újpest II.
11.00: DVTK II.–Tiszaújváros
13.00: Sényő–SBTC
13.00: Tiszafüred–Karcag
13.00: Putnok–DVSC II.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában