Vízilabda

2023.12.11. 11:46

Árva macska is gazdára talált az egri nők évzáróján

Elégedetten értékelte a Tigra-ZF-Eger OB I.-es női csapatának őszi idényét az Egri Vízilabda Klub szakmai vezetése. A Fázis Koszt&Kávé falai közt tartott összejövetelen karácsonyi ajándékozás is szerepelt a programban.

Sike Károly

Dr. Sike József tavasszal szintlépést vár a csapatától

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A csapat ott tart, ahol előzetesen vártuk – kezdte értékelését a bajnoki címvédő egriek vezetőedzője, dr. Sike József. – A csalódást keltő szegedi vereséget az FTC bravúros legyőzésével kompenzáltuk, de a sorsdöntő mérkőzések majd tavasszal következnek. A legjobb négy közé kerülés szempontjából a BVSC és a Szentes elleni találkozók óriási jelentőséggel bírnak, azokat mindenképpen nyerni kell. Tavasszal további javulást várok a játékunkban, amiért nagyon keményen dolgozunk. Nekünk jól jön a kéthónapos bajnoki szünet, ezalatt a fiataljaink tovább erősödhetnek és ne feledjük, a sérülés után visszatérő Borsi Ilonával szélesebb lehet a taktikai repertoár.

Két BL-meccs maradt hátra
A Bajnokok Ligája szereplés idén leginkább a tapasztalatszerzést szolgálta. Az egriek négy fordulót követően három vereséggel és egy döntetlennel a spanyol Assolim CN Mataro, a görög Ethnikosz Pireusz és a Ferencvárosi TC mögött a C-csoport utolsó helyén állnak. Márciusban Pireszban folytatja a Tigra-ZF-Eger, majd a kvartett zárásaként az FTC-t fogadják. A négyesből a csoportelső jut a négy közé.

Arra a kérdésre, hogy milyen program szerint haladnak tovább a szakember így válaszolt:
– A karácsonyi és az újévi szünettel együtt alig egy hét pihenőt kapnak a játékosok, hozzáteszem a két ünnep közt is edzünk. Nem is szabad megállni, hiszen azok a fiatalok, akik a nyáron csatlakoztak hozzánk még jobban el kell hogy sajátíták azt a munkatempót, amit az OB I. élcsapatai megkövetelnek – fogalmazott dr. Sike József. 
Az eseményen a korábbi évek hagyományainak megfelelően a csapat és a szakmai stáb minden tagja megajándékozta egy társát, akinek a nevét korábban kihúzta az erre a célra kialakított gyűjtőből.
Az Egri Vízilabda Klub szakmai igazgatója, Biros Péter Szellák Csengét ajándékozta meg: a korábbi háromszoros olimpia bajnok a kápolnai Macskaárvaház egyik szürke macskáját bízta a kiváló pólósra.
– Csenge egyik legjobb barátnőjének javaslatára döntöttem a kis állat mellett, ami szemmel láthatóan nagy örömmel töltötte el az új gazdit – fogalmazott Biros Péter.

A női OB I. alapszakaszának állása

1. FTC 8 7 – 1 130–78 21
2. UVSE 6 5 – 1 80–52 15
3. Dunaújváros 7 5 – 2 95–64 15
4. III. kerületi TVE 7 4 – 3 93–78 12
5. BVSC-Zugló 6 4 – 2 71–61 12
6. Eger 7 4 – 3 78–69 12
7. Szentes 7 2 – 5 64–85 6
8. Szeged 7 2 – 5 49–72 6
9. Tatabánya 7 1 – 6 48–92 3
10. Győr 8 1 – 7 59–116 3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában