Karate

2023.12.22. 18:47

Az abasári karatemester Japánban 60 ellenféllel szemben vizsgázott

Hivatalos kinevezésének átvételéért utazott Kobe városába az abasári Tekeres SK vezetője, a hatszoros Európa-bajnok Shihan Tóth Attila.

Bódi Csaba

Tóth Attila (balról) átvehette a kinevezését

Forrás: Beküldött fotó

– Negyvenkét éve tartó karatés pályafutásom eredményeként vehettem át az IKO Nakamura Szervezet kinevezését – írta közösségi oldalán Tóth Attila, aki az említett szövetség magyarországi vezetője.

Arról már Soltész Péter számolt be, hogy Tóth Attila tolmácsaként mit élt át a kobei sportcsarnokban.

– Attila sensei egyedül utazott Japánba, hogy levizsgázzon a 6. danra kyokushin karatéból – közölte Soltész Péter. – A több mint kétórás vizsga igazán embert próbálónak számított, ahol a hatvanszor egyperces küzdelem csak a felét tette ki a megméretésnek. A mester kis hazánkat egyetlen magyarként képviselte, ami a szőnyeg széléről engem igazi büszkeséggel töltött el és nagyon megtisztelőnek tartottam. Még kettő! – kiáltottam neki az 58. küzdelem után, így a mindenféle nyelv között a magyar is felhangzott a kobei létesítményben. 

Soltész Péter (balról) és Tóth Attila a szajonara partin 
Forrás:  Beküldött fotó

Habár a vizsga eredménye csak hónapok múlva derül ki, bizonyos, hogy ezt a próbatételt Attila mestertől nem lehet elvenni. 

Elképesztő fizikai és mentális erőről tett tanulságot. Gratulálok neki, nagyon örülök, hogy megismerkedhettünk. Megtiszteltetést jelentett a tolmácsának lenni Japánban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában