Labdarúgás

2023.12.19. 10:24

Csak tettem a dolgom, mondja az életműdíjas bélapátfalvi edző, Horváth Tamás

A 2023-ban Heves Vármegye Labdarúgásáért Díjjal kitüntetett szakemberekről szóló mini sorozatunk első részében Horváth Tamás bélapáfalvi edzőt, testnevelőt mutatjuk be.

Bódi Csaba

Horváth Tamásnak (balról a második) Csank János is gratulált

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Heves Vármegyei Igazgatóságának 2023. évi díjátadó ünnepségén ezekkel a szavakkal méltatták a 60 esztendős trénert.

„Horváth Tamás 1982-ben került Egerbe, a Főiskolára. 1982 és 2000 között a Bélapátfalvai Építők megyei I. osztályú és NB III.-as csapatában futballozott. 1988-ban a bélapátfalviakkal finnországi túrán vett részt, amely után Poriban, a Porin Palloilijat csapatában vendégjátékosként egy évet futballozott. 1994-ben meghívást kapott a magyar futsal válogatottba, ahol 1997-ig szerepelt. 2000-ig játszott Bélapátfalván, 2010-ig még játszott Egerszalókon. 

2010-től napjainkig több Heves vármegyei klubnál dolgozott edzőként, nevezetesen Egerszalókon, Füzesabonyban, Bélapátfalván, Felsőtárkányban, Balatonban és Novajon. Jelenleg a Bélkő SE-Bélapát vármegyei I. osztályú felnőtt csapatának az edzője. Munkája kapcsán bélapátfalvi gárda szinte teljes mértékben a helyi utánpótlásra épül. A felnőttek irányítása mellett komoly szerepet játszik az utánpótlás-képzésben. A bélapát utánpótlás szakmai irányításán túl részt vesz a Mátrai Sportcentrum Bozsik-programban szereplő U9-es, U11-es és U13-as csapatainak, valamint a Felsőtárkány SC U16-os és U19-es gárdájának felkészítésében. 

Mindezeken kívül évtizedek óta foglalkozik a Bozsik Egyesületi és a Bozsik Intézményi (iskolai) labdarúgás szervezésével, lebonyolításával. Fő tevékenységét a főiskola elvégzése óta a tanári hivatás gyakorlása jelenti. A Bélapátfalvai Petőfi Sándor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában testnevelőként dolgozik, ahol nagy odaadással szervezi az iskolai sportéletet. Ezer szállal kötődik a futballhoz, nincs a megyénkben olyan labdarúgással foglalkozó személy, aki ne ismerné, ne tudná, kicsoda „Horváth Tomika”. 

– Nagy örömmel fogadtam az elismerést, mert minden kitüntetés és minden díj, amit az ember a munkájáért kap, megtisztelő – mondta Horváth Tamás a Megyeháza Barkóczy termében rendezett díjátadó ünnepségen.

 – Meglepetésként ért, nem gondoltam, hogy valaha a díjazottak között leszek. Csak tettem a dolgom az elmúlt 40 évben utánpótlás és felnőtt szinten is. Úgy néz ki, hogy most rám került a sor... A viccet félretéve, így átgondolva, amit hallottam mástól, hogy elég sok minden fűződik a nevemhez, erre büszke vagyok, és úgy látszik, ezt mások is észrevették és értékelték. Jómagam elsősorban a gyerekek és az utánpótlás terén végzett munkámat gondolom, ami miatt ez az elismerést átvehettem, rengeteg játékos került ki a kezem közül, illetve fejlődött mellettem, azon túl, hogy felnőtt csapatok mellett is tevékenykedtem edzőként. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában