Teremlabdarúgás

2023.12.25. 15:31

Nagyrédén négy csapat futballozik dr. Csomós Tamás emlékének adózva

Nógrádi és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gárda is pályára lép december 28-án a dr. Csomós Tamás nevét viselő öregfiúk emléktornán.

Bódi Csaba

Csomós Tamás emlékét méltó módon őrzik

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Gyöngyösi AK, a Jászfényszaru VSE, az SBTC és a Szőlőskert Nagyréde SC szeniorjai Lukács György meghívására játszanak 2x15 perces mérkőzéseket. A 40 év feletti labdarúgókból álló csapatok díszvendégek társaságában emlékeznek a kiváló sportember dr. Csomós Tamásra. A december 28-i torna fővédnöki tisztségét Nagyréde polgármestere, Siposné Fodor Judit és az MLSZ Heves Vármegyei Társadalmi Elnöksége vállalta el. 

Nyolc magyar bajnoki cím tulajdonosa 

Csomós Tamás életének 48. évében, játékosként és edzőként összesen nyolc magyar bajnoki cím birtokosaként hagyta itt az árnyékvilágot 2018 nyarán. Az 1970. szeptember 6-án született sportember labdarúgóként Sátoraljaújhelyen, Pácinban, a Gyöngyösi AK, a Gyöngyöshalász, az FC Eger és a Szőlőskert-Nagyréde SC színeiben futballozott nagypályán. Legnagyobb sikerei között kétszeres megyei I. osztályú bajnoki aranyérem, megyei gólkirályi cím, futsal főiskolás vb-n 6. hely, 19-szeres futsal válogatottság, strandlabdarúgásban a Goldwin Pluss játékosaként, csapatvezetőjeként, edzőjeként nyolc bajnoki elsőség szerepel. Kispályán úgy erősítette a gyöngyösi Mátra-Sas FC és a Sikerre Számíthat SE csapatát, hogy 400 mérkőzésen több mint 500 gól fűződött a nevéhez. Szakosztályvezetőként tevékenykedett a GYAK-nál és tagja volt a Magyar Labdarúgó-szövetség Heves Megyei Versenybizottságának. Közgazdászként dolgozott a Károly Róbert Főiskolán, ahol számvitelt és könyvelést tanított, majd kancellárként tevékenykedett. Később megbízatást kapott arra, hogy a Testnevelési Egyetem (TE) felnőttképzési igazgatói tisztségét ellássa, majd a TE kancellár-helyetteseként dolgozott. Halálával jelentős veszteség érte a gyöngyösi, a nagyrédei és Heves vármegyei sportéletet.

A dr. Csomós Tamás-emléktorna programja

9.00–9.30: Gyöngyösi AK–Nagyréde SC
9.35–10.05: SBTC–Jászfényszaru VSE
10.10–10.40: Gyöngyösi AK–Jászfényszaru VSE
10.45–11.15: SBTC–Nagyréde SC
11.20–11.50: Jászfényszaru VSE–Nagyréde SC
11.55–12.25: Gyöngyösi AK–SBTC
12.35: Eredményhirdetés

Csank, Básti, Szurgent és Mátyus is érkezik

A meghívott díszvendégek: Jakab Gábor, az MLSZ Heves Vármegyei Társadalmi Igazgatója, Básti István (SBTC) olimpiai bajnok labdarúgó, Szalay Miklós (SBTC) olimpiai bajnok labdarúgó, Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, Csank János volt szövetségi kapitány, Mátyus János válogatott labdarúgó, edző, Répás Béla (SBTC) korábbi válogatott labdarúgó, Földi Attila (SBTC, Vasas) hajdani NB I.-es labdarúgó, Szurgent Lajos (Bp. Honvéd) volt NB I.-es labdarúgó, utánpótlás válogatott labdarúgó, Bartha András (DVSC) hajdani NB I-es labdarúgó, Gohér János volt NB-s játékos, az MLSZ Heves Vármegyei Társadalmi elnökségének tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában