Pincefutás

2023.12.31. 12:43

Szellemekkel szilvesztereztek az abasári pincefutók + fotók

Idén is pincefutással és élménytúrával búcsúztatták az óévet Abasáron.

Szabó István

Óévbúcsúztató futás Abasáron

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Abasáron idén is pincefutással és élménytúrával búcsúztatták az óévet szilveszterkor. A Gyöngyösi Síiskola szervezte program a régi borforgalmi épület elől indult, a rajt előtt azonban egy közös, bulizós, bátorság gerjesztő bemelegítést tartottak a szervezők a résztvevőknek. Minderre nemcsak a sportolás miatt volt szükség, de arra is felkészítette a startolókat, hogy a község "szellemlakta" pincelabirintusába is lemerészkedjenek. A szervezők ugyanis ötvözték az utcai-, a terep- és a pincefutást az előre kijelölt, választás szerint többször is teljesíthető 3,5 kilométeres pályán. 

A résztvevőknek meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül futva vagy gyalogosan kellett végig haladni rajta úgy, hogy az ellenőrző pontokat érintsék, túrázók esetében a feladványokat megoldják, ezzel igazolva az útvonal teljesítését. A futás és a túra a Abasár község határán belül, a belső utcákon és egyéb gyalogos közlekedési útvonalakon, járdákon zajlott. A kijelölt nyomvonal lépcsőket, közúti kereszteződéseket is érintett, a két különböző helyen lévő pincelejárat között pedig a hatalmas boroshordók mentén vezetett az út. A résztvevők elmondták, hogy a vidám hangulat mellett az is fontos volt a számukra, hogy a karácsonyi asztal kalóriabombáit lemozogják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában