Labdarúgás

2023.12.31. 15:13

Tarnamérai SE: a betegség legyőzte az egykori elnököt

Hosszan tartó, súlyos betegség következtében, 59 éves korában elhunyt a Tarnamérai SE hajdani elnöke, Csintalan Attila.

Bódi Csaba

Csintalan Attila (az álló sorban balról az első) 2005-ben bajnoki címet ünnepelhetett a tarnaméraiakkal

Forrás: Heves Megyei Hírlap archívum

Jókedvű, humoros, önzetlen, segítőkész. Olyan ember, akire lehet számítani, olyan, aki betartja a szavát, olyan, akit cselekedetei minősítenek. És ezekből nem volt kevés. Noha versenyszerűen nem sportolt, imádta a labdarúgást, ezen keresztül pedig a közösséget. Hitt a futball összetartó erejében és ezért a saját eszközeivel rengeteget tett. 

Mestere volt a főzésnek, nemcsak kiváló pálinkák, remek étkek is kikerültek a keze alól. Tisztán látta, hogy az amatőr sportot az anyagiak tévútra viszik, azt a vonalat képviselte, ahol a célokat a realitások és a lehetőségek határozzák meg. 

A Tarnamérai SE elnökeként, illetve elnökségi tagjaként ezt a nézetet több időszakon keresztül képviselte. Örült, ha jöttek az eredmények (és jöttek), de akkor sem csapta be maga mögött az ajtót, ha vereséggel zárt a csapat. Többet ért számára a mindenkori kollektíva hangulata, a földön maradás. Mindezt úgy, hogy önmagát sosem tolta az előtérbe. A sors azonban ezt nem „méltányolta”. Csintalan Attila a több formában támadó betegséggel sokáig vívott harcban 2023. december 29-én alulmaradt. Elhunyta több mint veszteség a Tarnamérai SE és őt az élet más területéről ismerők számára.

Végső búcsút január 6-án, szombaton 10.30-kor a zaránki temetőben vesznek tőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában