Teremlabdarúgás

2024.01.01. 13:35

12. Focival a gyógyulásért: élnek, s élni tanítanak minket a támogatottak

A szervezők bíznak benne, hogy a jótékonyság mellett inkább azokra a pillanatokra emlékszenek majd a 12. Focival a gyógyulásért torna résztvevői, amikor egy-egy játékos valamely sportszerű cselekedetével a labdarúgás hírnevét vitte és jó irányba terelte.

Bódi Csaba

A 2023-as torna támogatottjai nagyon hálásak voltak a szervezőknek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Összességében kijelenthető, hogy sikeres rendezvényen vagyunk túl – értékelt Farkas Ádám ötletgazda, főszervező. – Megdőlt az adományrekord, ám arra nem számítottunk, hogy ilyen elképesztő mértékben sikerül túlszárnyalni a tavalyi esztendőt. 

Lévén szó jótékonysági tornáról, az volt a legfontosabb, hogy segítsünk. Hiszek abban, hogy a célt ezzel elértük. A rendezvény játék része – mert azért mégiscsak egy futballtorna volt – egészen színvonalas, kiegyenlített mérkőzéseket hozott, kiélezett csoportokkal. Akat olyan négyes, ahol valamennyi csapat négy pontot szerzett. Végül a Csomós Tamás Emlékteam újra megvédte a címét, nem érdemtelenül. 

Számomra még fő cél, amellett, hogy jótékonykodjon ez a közösség, hogy azt a szellemiséget, amit kialakítottunk az évek alatt, megőrizzük és tovább vigyük.

Nagyon pici hiányérzetem volt ezzel kapcsolatban a nap során, de azt hiszem, és bízom benne, hogy sikerült rendezni ezeket a dolgokat, és a jótékonyság mellett inkább azokra a pillanatokra emlékszünk, amikor egy-egy játékos valamely sportszerű cselekedetével a labdarúgás hírnevét vitte és jó irányba terelte. És azért itt szeretném kiemelni, hogy nagyon sok játékvezető focizott, és sok amatőr labdarúgó is pályára lépett. Ők együtt az esetek többségében példát mutattak sportszerűségből, és ledöntöttek olyan sztereotípiákat, amelyek tévesen keringenek olykor-olykor a labdarúgókról.

– Dermesztő, nem érthető, igazságtalan, ami a támogatottakkal történik – szerepel a a rendezvény közösségi oldalán. – Tán ezért gyűlt össze hihetetlen adományrekord: majd 5.8 millió forint. Még egyszer: egy Heves vármegyei fociesemény keretében majd 5.8 millió forint.  Tán ezért is folyik patakokban ennyi könny ilyen alkalmakkor a sokat látott, többségükben kelet-magyarországi, meglett, vagány futballbolondok arcán. Meg tán azért, mert akkor látjuk, kik azok, akik valójában erősek. 

A szülők, a gyerekek, akiknek képzelhetetlen szenvedés jutott, ám irtózatos, továbbgondolhatatlan kitartással küzdenek azért, hogy újra legyen egészség, hogy végre legyen egészség. 

Már csak újra, újra írjuk majd ugyanazt, ideje hát rögzíteni: élnek, s élni tanítanak minket. Az élet pedig mindennél erősebb. Azért lehet, hogy annyian, de annyian támogatnak, fociznak, szurkolnak, segítenek. Annyian, de annyian tudják úgy: a végén úgyis arra emlékszünk, amit másokért tettünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában