Kézilabda

2024.01.13. 10:18

A Budakalász megtalálta a fogást a gyöngyösieken

Az év első felkészülési mérkőzésén a szintén élvonalbeli CYEB-Budakalász együttesét fogadta a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi csapata. A 61 gólt hozó találkozón a vendégek örülhettek a győzelemnek.

Sike Károly

A budakalásziak útját állták a gyöngyösieknek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az amerikai válogatottal szereplő balszélső, Edwards Olivér, valamint Lakosy Máté és a tartósan sérült két jobbátlövő, Lucian Bura és Schäffer Zsolt nélkül pályára lépő gyöngyösiek bő húsz perc játék után ötgólos hátrányba kerültek, amiből már csak faragni tudtak a találkozó hátralévő részében.
– Az elmúlt másfél hétben kizárólag a védekezés újjáépítésén dolgoztunk, azokat az elemeket szerettem volna viszont látni, amiket eddig gyakoroltunk – fogalmazott a mérkőzést követően a gyöngyösiek edzője, Bíró Balázs a klub honlapján. 

– Bár a kapott gólok száma nem ezt mutatja, de a mérkőzésnek több olyan szakasza is volt, ahol nem működött rosszul a védekezés, és más okból kifolyólag kaptunk gólokat.

 A támadójátékra eddig kevesebb időt fordítottunk, ennek ellenére a 30 lőtt gól biztató a jövőre nézve. Ez a mérkőzés  az alapozás egyik állomása volt, hétfőtől folytatjuk a munkát.
A HE-DO B. Braun Gyöngyös idei első tétmérkőzését a Magyar Kupa nyolcaddöntője jelenti. Január 30-án az FTC-Green Collect vendégeként harcolhatja ki a legjobb nyolc közé jutást a mátraaljai gárda. Az NB I.-es küzdelmek február 3-án kezdődnek.

A téli első felkészülési mérkőzésen:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS–CYEB-BUDAKALÁSZ 30–31 (14–15)
GYÖNGYÖS: Tomics, Podoba, Gyánti (kapusok), Varsandán M. 3, Gyallai 4, Bodor 4, Kovács G. 2, Gráf M. 2, Potisk 2, Nkousa, Jaros 3, Zakhar L., Hegedüs M., Pietruszko, Jóga N. 4, Schmid, Ubornyák 6.
KIÁLLÍTÁSOK: 12, ill. 10 perc.
HÉTMÉTERESEK: 4/3, ill. 5/4.

A gyöngyösiek januári programja

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
HE-DO B. Braun Gyöngyös–CYEB-Budakalász 30–31
Január 19., péntek, 18.00: CYEB-Budakalász–HE-DO B. Braun Gyöngyös
Január 24., szerda, 17.00: HE-DO B. Braun Gyöngyös–Tatran Presov
MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ
Január 30., kedd, 18.00: FTC-Green Collect–HE-DO B. Braun Gyöngyös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában