Kézilabda

2024.01.26. 14:14

A SZISE elleni győzelemmel kezdené a felzárkózást az Eszterházy SC

A SZISE elleni találkozóval kezdetét veszi az bajnokság második köre. A szeptemberi idénynyitón Tökölön 33–33-ra végeztek a felek.

Sike Károly

Az egri Babinszky Laráék (szemből) az egyik közvetlen riválisukat fogadják

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női NB I/B 16. fordulójának mérkőzése:

ESZTERHÁZY SC (10.)–SZISE-BAMBA MARHA (6.)
Eger, Eszterházy-csarnok, szombat, 17.00. V.: Budai-Bock K., Wenzel T.
Az elmúlt hetekben a DVSC U19 és a PTE-PEAC együttesével szemben is alulmaradt az egri gárda. Mindkét csapat papíron alacsonyabban jegyzett az ESC-nél, ennek tükrében aggodalomra adhat okot a gyenge szezonkezdet.

– Nagyon szoros a bajnokság középmezőnye, van tíz csapat amelyek közül bárki bárkit legyőzhet – jelentette ki az egri egyetemisták edzője, Farkas József. – A fővárosiak is hozzánk hasonló játékerőt képviselnek, így az a csapat nyerhet, amelyik kevesebb hibával kézilabdázik.

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt mérkőzéseken mi jelentette a legfőbb gondot a szakember így felelt.
– Nem mondhatom, hogy nem tettek meg mindent a lányok, inkább a rutintalanság számlájára írom az elmúlt két vereséget – válaszolt Farkas József. – A védekezésünk nem volt elég kemény és több lövést rontottunk. A folytatásban koncentráltabban kell kézilabdázni, amihez szeretnénk visszahozni azt a küzdőszellemet, ami az őszi szezon elején jellemezte a csapatot.

Az Eszterházy SC jelenleg 15 mérkőzésen szerzett 12 ponttal a tabella 10. helyén áll. Előnye három pont a még kiesőhelyen álló 13. helyezett Hajdúnánás előtt. A SZISE neve mellett négy ponttal több szerepel.

– Feltett szándékunk, hogy felzárkózzunk a bajnokság első felébe, még ha ez nem is tűnik könnyű menetnek. Fiatal játékosokból álló, rutintalan csapatunk nagy feladat előtt áll – zárta szavait Farkas József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában