Labdarúgás

2024.01.25. 11:58

Eger SE: NB II.-es csapattól tért vissza a támadó szülővárosa csapatához

Az elmúlt másfél évet a Puskás Akadémia kölcsönjátékosaként az NB II.-es Budafoki MTE-nél töltött Sós Máté a tavaszi idényben az Eger SE NB III.-as együttesét erősíti.

Bódi Csaba

Sós Máté jól ismert környezetben építheti magát

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ami eddig csak valószínűsíthető volt, az a minap bizonyosságot nyert: Sós Máté az Eger SE csapatában folytatja pályafutását. A 20 éves támadó fél évre szóló megállapodást írt alá az Eger Labdarúgó Sport Kft.-hez. A játékos a Egri Focisuli SE, a Plútó SE Eger, a Mezőkövesd Zsóry FC, a Felcsút SE, a Puskás Akadémia, a Diósgyőri VTK és a Budafoki MTE után tért vissza a vármegyeszékhelyre. 

Az utánpótlás válogatott futballista a télen több lehetőség közül választhatott, az ajánlatok között NB II.-es és NB III.-as klubok megkeresése szerepelt. 

Az egri hazatérés mellett több tényező szólt, köztük a jól ismert környezettel, ám a legnagyobb súllyal az Eger SE-nél folyó szakmai munka esett a latba. 

Sós Máté elmondása szerint a Lázok János vezette szakmai stáb irányításával olyan felkészítés zajlik az NB III. Északkeleti csoportjában 5. helyen telelő gárdánál, amely remek lehetőség kínál számára ahhoz, hogy izomszakadása után „felépítse magát”. 

A visszatérő futballista diósgyőriként is futballozott a Szentmarjay-stadionban
Forrás: Lénárt Márto/Heves Megyei Hírlap

Az ESE színeiben a Tiszakécskei LC elleni edzőmeccsen már bemutatkozott a játékos, a pályára lépésre pedig a szombaton 13 órakor Putnokon következő felkészülési mérkőzésen nyílik újabb alkalma.

Jöttek, mentek

A 17 esztendős Barta Donát (Mezőkövesd Zsóry FC) után Sós Máté a második olyan frissen igazolt labdarúgó, aki tavasszal az Eger SE-ben szerepelhet. Eközben a távozók listáján Kovács Dávid Szilveszter (Putnok FC), Jónyer Kristóf, Schmidt Ákos, Vajda Ákos (Füzesabonyi SC-Erőss út), Beliczky Gergő, Jacsó Dávid és Iváncsics Alex neve található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában