Labdarúgás

2024.01.03. 15:33

Eger SE: út a nagy zakóktól a nagy skalpokig

Régen megélt magasságban telel az Eger SE csapata. Az NB III. Északkeleti csoportjában elért ötödik hely sok reményre adhat okot, különösen úgy, hogy az őszt hat mérkőzésen át tartó veretlenséggel zárta az idény elején edzőváltáson átesett gárda.

Bódi Csaba

A Cigánd elleni évzárón az egrieknek felkerült az i-re a pont

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Erőteljes pofonokkal indult a szezon az egrieknek, a putnoki 4–1-es, majd a cigándi 4–0-s vereség közös hatása azzal együtt is edzőváltást hozott magával, hogy a 3. fordulóban Gyöngyösön győzött (2–1) az Eger SE. Céró Bálint vezetőedzőként távozott, de maradt a klub kötelékében, helyére Lázok János érkezett a kormánykerékhez. 

A 39 éves, egykori kétszeres válogatott támadónak trénerként az ESE jelenti az első NB III.-as csapatát, éppen ezért még nagyobb kihívásnak tartja a Heves vármegyei szerepvállalást. 

Aki azonban arra számított, hogy a hajdani csatár érkezésével jelentősen javul a gárda támadójátéka, annak csalódnia kellett. Ezért elsősorban mégsem a szakvezető hibáztatható. A nyáron igazolt korábbi FTC-csatár, Beliczky Gergő ugyanis szinte a teljes őszt kihagyta sérülés miatt, az előző évben gólokat termelő Jónyer Kristóf és Kovács Dávid Szilveszter pedig jócskán elmaradt az eredményességben. Szerencsére a mérleg másik oldalán ott volt a visszatért és még mindig csak 19 éves Nagy-Kolozsvári Dániel Kornél, aki négy találattal vezeti a házi góllövőlistát. Ez eléggé beszédes adat, ahogy az is, hogy mögötte három góllal a 38 éves védő, Hegedűs Dávid található. 

Házi góllövőlista

4 gólos: Nagy-Kolozsvári Dániel Kornél
3 gólos: Hegedűs Dávid
2 gólos: Gíber Attila, Jónyer Kristóf, Vajda Ákos
1 gólos: Almomani Nathaniel, Dulló Martin, Kovács Dávid Szilveszter
Öngól: Horváth-Gaudi Attila (DVSC II.), Radosevics Ognjen (Újpest II.)

Nagy-Kolozsvári Dániel Kornél vezeti a házi góllövőlistát
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Mindez nem fest túl derűs ábrát, azonban a csapat erejét és edzői kvalitásokat jól mutatja, hogy a szerény gólérzékenységhez remek védekezés párosult. Az összkép így feltétlenül pozitív, kiemelve, hogy négy olyan mérkőzés akadt, amelynek hajrájában mentett pontot a gárda. 

A vereség nélkül lehozott utolsó hat összecsapás értékét pedig tovább javítja az éllovas Putnok veretlenségi sorozatának megszakítása, valamint a második helyen álló Cigánd 4–1-es legyőzése.

Vagyis óriásit változott a gyatra nyári kezdés után az ESE produkciója, amit már nem lehet elvenni az együttestől. Az eddigi szereplés feltétlenül szép reményekre jogosít a tavasszal és talán az is megismétlődik, ami 2023-as utolsó meccsen, amikor a közönség kórusban skandálta, hogy „Lázok Jani, Lázok Jani!".

5. Eger SE

Otthon: 8 4 2 2 8–4 14
Idegenben: 9 3 3 3 10–14 12
Összesen: 17 7 5 5 18–18 26 

Edzői mérleg

Céró Bálint irányításával:
3 1 – 2 3–9 3
Lázok János vezetésével:
14 6 5 3 15–9 23

Fegyelmezetlenségek

Sárga lap (38), 5: Juhász Gergő. 4: Kispál Tamás Ákos. 3: Gíber Attila, Nagy-Kolozsvári Dániel Kornél. 2: Balázs Patrik, Bukrán Erik, Dulló Martin, Farkas Gábor László, Géringer Tamás, Hegedűs Dávid, Kovács Dávid Szilveszter, Vajda Ákos. 1: Almomani Nathaniel, Bakondi Bálint, Debreczeni Dávid, Jacsó Dávid, Nagy Ákos, Pál András, Révész Gergely
Piros lap:

Pontos” gólok a hajrában

Szerzett találat
Eger SE–SBTC 1–0 (gól: Jónyer, 86.)
FC Hatvan–Eger SE 1–1 (gól: Gíber, 92.)
DEAC–Eger SE 1–1 (gól: Vajda Á., 94.)
Eger SE–Sényő 1–1 (gól: Nagy-Kolozsvári, 96.)
Kapott gól:
Eger SE–Tiszaújváros 0–1 (gól: Vajda C., 92.)

Téli pillanatkép

2023/24: 5. hely, 18 meccs, 26 pont
2022/23: 14. hely, 20 meccs, 24 pont (18.)
2021/22: 15. hely, 20 meccs, 21 pont (15.) 
2020/21: 3. hely, 20 meccs, 38 pont (6.) 
(zárójelben az évvégi helyezés szerepel 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában