Labdarúgás

2024.01.16. 21:10

Füzesabonyi SC-Erőss út: 15 gólos csatár helyére 17 gólos támadót igazoltak

Télen tovább erősítette egyébként sem gyenge keretét a Füzesabonyi SC-Erőss út csapata. A Heves vármegyei I. osztály második helyén álló együttes három új futballistával az állományában látott munkához kedden este.

Bódi Csaba

Szanku Kristóf (balról a második) Jászfényszarut hagyta ott az FSC hívására

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

De hol van Nagy Laci?! A gyors körbekérdezés sem vezetett eredményre a játékos távollétét firtatva, ezért maradt megoldásként, hogy „biztos még dolgozik”. Így aztán az alapozó munkát a gárda 38 éves korelnöke nélkül kezdte az FSC. Tekintve azonban, hogy az egyéni futóprogramot már január másodikától végezték a játékosok, így a keddi tréninig az első közös gyakorlást jelentette. Visszatérőként Vajda Ákos (Eger SE) már otthonosan mozgott az öltözőépületben, ám Oláh Norbert (Tiszafüred VSE) és Szanku Kristóf (Jászfényszaru VSE-MÁB Holding) még csak ismerkedett a környezettel. 

A figyelő tekintetek Bódis Barna edző szavainak szóltak
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

2. Füzesabonyi SC- Erőss út

Otthon: 7 7 – – 35–3 21

Idegenben: 5 2 2 1 8–6 8

Összesen: 13 9 2 1 49–11 29

Csomós Zsolt (Maklár SE) elköszönni jött a többiektől, míg Pataki Viktor (Tiszafüredi VSE) és Szöllősi Ferenc (?) ezt majd vélhetően máskor és/vagy máshogy teszi meg. Egy biztos: a három távozót három érkező váltotta az egylettél, illetve Jónás Attila majd szezon közben csatlakozhat a legénységhez. Mindhárman támadóként erősíthetik a gárdát úgy, hogy a korábban Lőriciben és Hatvanban is megfordult Szanku ősszel 15 bajnoki mérkőzésen 17 gólt szerzett. A 28 éves csatár a 15 találatot jegyzett Pataki helyén növelheti majd góljai számát. Az Egerből visszaigazolt Vajda és poroszlói illetőségű Oláh esetében közös pont a jelentős NB-s múlt, amivel sokat segíthetnek az élre pályázó FSC-nek.

Oláh Norbert (balról) Tiszafüredről érkezett Füzesabonyba 
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Házi góllövőlista

15 gólos: Pataki Viktor
6 gólos: Berki Péter, Kaló István Alexander, Tarnóczi Roland
5 gólos: Nagy Gergely
4 gólos: Ambrus Zsombor
2 gólos: Jambrich Sámuel János
1 gólos: Antal Zsolt, Farkas Krisztián, Gere Dániel, Lovász Máté, Szabó Roland

Az abonyiak névadó szponzorának tulajdonosa szerint a friss igazolások teljes mértékben tudják pótolni a távozókat, hozzátéve: ahogy a szakmai stáb, úgy a célok sem változtak.

– Az edzők, a városvezetés és jómagam részéről is minden adott, hogy a terveinket teljesíthessük – közölte Erőss Róbert, aki ugyan ezúttal nem mondta ki, hogy a bajnoki címre pályáznak, de nagyon is egyértelmű, hogy minden lépés ennek érdekében történik Füzesabonyban. 

Ezt erősítik Bódis Barna szavai is. Az FSC vezetőedzője a keret téli személyi frissítése után bízik a tavaszi eredményes szereplésben, mert az állomány alkalmas arra, hogy megfeleljen az elvárásoknak.

–  Minden azon múlik, hogy a ránk váró 12 bajnoki mérkőzést hogyan tudjuk abszolválni – fogalmazott a szakvezető. 

Eközben irodájában Juhász Andrásné technikai vezető az igazolásokkal foglalatoskodott, míg asszisztens edzőként Éles Viktor és a szakosztályt vezető Bocsi Zoltán a műfüves pályán serénykedett az edzéshez szükséges kellékek elhelyezésében. Őszi sérülése után – Asztalos Péter masszőr óvó tekintetétől kísérve – Radócz Ákos még egyedül kocogott, a többiek pedig „belevágtak a lecsóba”. A felkészülési programban heti három edzés és nyolc mérkőzés kapott helyet. Bízva abban, hogy azokra már Nagy Laci is odaér.

Az FSC felkészülési mérkőzései

JANUÁR
27., szombat, 11.00: Füzesabony–Mezőkeresztes
31., szerda, 17.00: FC Hatvan, Testvériség, Füzesabony (hármas torna)

FEBRUÁR
3., szombat, 10.00: Füzesabony–Eger SE vegyes
7., szerda, 18.30: Füzesabony–Jászfényszaru
10., szombat, 10.00: Tiszafüred–Füzesabony
17., szombat, 11.00: Füzesabony–Ózd
24., szombat, 11.00: SBTC–Füzesabony

MÁRCIUS
2., szombat, 11.00: Füzesabony–Besenyőtelek 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában