Labdarúgás

2024.01.26. 10:39

Gyöngyösi AK: kapitányát veszítette és edzőmeccs nélkül maradt a csapat

Elmarad a Gyöngyösi AK csapatának szombatra tervezett felkészülési mérkőzése, mivel a fővárosi ellenfél lemondta a mátraaljai fellépést. Ettől azonban akad sokkal rosszabb történés is az NB III.-as gárdánál, de szerencsére jó hír is.

Bódi Csaba

Márkus Marcell (a labdával) nélkülözése nagy nehézséget jelent a csapatnak

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az indoklás szerint a Vasas FC NB II.-es gárdájának lekötött nemzetközi mérkőzése van, azonban a sok sérült és beteg hiányában a második csapatból kell feltölteni a keretet. Emiatt a fővárosi piros-kék tartalékok  „elfogytak”, így a szombaton 11 órára tervezett edzőmeccset ki kell hagynia a GYAK-nak. Helyette gyakorlást vezényel Majzik Zoltán vezetőedző. 

A klub hivatalos honlapja azt is közölte, hogy a csapat kapitánya, Márkus Marcell keresztszalag-szakadás miatt műtétre, ezzel együtt hosszú kihagyásra kényszerül.

A 21 éves játékos életében ez meglehetősen nehéz időszaknak számít, ugyanis édesapját, az egykor szintén Gyöngyösön futballozott Márkus Tamást január 31-én, szerdán 14 órakor kísérik utolsó útjára Felsővárosi temetőben.

Nyugodjon békében!
Forrás: Heol Sport facebook oldal

Az már kedvezőbb hír, hogy visszatér Gyöngyösre Patócs Richárd. A 26 éves támadó Hajdúböszörményből érkezik a zöld-fehérekhez. Arról is szintén írtunk már, hogy Krán Attila, Bezzegh Olivér, Kovács Dominik és Móga Bendegúz László távozása elé nem gördít akadályt az Északkeleti csoportban sereghajtó egylet.

A Gyöngyösi AK vezetése a napokban több órán át tartó informális beszélgetést folytatott a városi elöljárókkal. Újra megerősítést nyert, hogy valótlan az az állítás, mely szerint a képviselőtestület nem kívánja támogatni az egyesületet. 

„Ezt sem az egyesület vezetősége, sem a testület nem jelentette ki sosem – fogalmaz a gyongyosiak.hu. – A képviselőtestület, mint az önkormányzat döntéshozó testülete és egyben az egyesület fő támogatója tisztában van a felelősségével és ezt kellő súllyal kezeli. Azonban a decemberi döntés az volt, hogy a GYAK felnőtt csapatának tavaszi támogatásának mértékét és módját az éves költségvetési vita során döntik el. Addig is kérik a klubvezetés és a játékosok türelmét, megértését.”

A klubházban lezajlott találkozó után a képviselőtestület frakcióvezetői elmondták: hasznos összejövetelen jutottak túl, sokkal jobban „képbe kerültek” a klub jelenlegi helyzetével, azon belül a felnőtt labdarúgó-csapat rövid és középtávú terveivel kapcsolatban. Felvetették, hogy akár rendszeresíteni is lehetne az ilyesfajta információcseréket. A GYAK támogatásának mértékéről a következő testületi ülésen döntenek, amelyet hosszú, egy hónapos előkészítő munka előz meg.

A városi grémium idei első ülésén egyöntetűen megszavazták, hogy az önkormányzat kész előfinanszírozni a műfüves pálya mellett található öltözőház befejezését. Ezzel gyakorlatilag elhárult a megvalósítás anyagi akadálya, és akár már ez év őszén birtokba vehető lesz a létesítmény. Következhet a kivitelező megtalálása és a tervek megvalósítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában