Sportlétesítmény

2024.01.23. 11:35

Öltözőkomplexummal gyarapodhat Gyöngyös

Hét öltözőt és kiszolgáló helyiségeket magában foglaló, mintegy 440 négyzetméteres létesítménnyel gazdagodhat Gyöngyösön a Kömlei Károly Sporttelep közvetlen szomszédságában lévő terület.

Heol.hu

A Kömlei Károly Sporttelep főlelátójának korszerűsítését nem érinti a fejlesztés, noha korábban ez is a tervek között szerepelt

Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Gyöngyösi Atlétikai Klub még 2017-ben nyert támogatást a Magyar Labdarúgó-szövetségtől (MLSZ) a Kömlei Károly Sporttelep lelátójának újjáépítésére – emlékeztet a klub hivatalos honlapján megjelent írása. 

Elkészültek a látványtervek, azonban maga az építkezés – különböző okok miatt – a mai napig nem kezdődött el. Egy másik projekt, az öltöző ház építése azonban egy ideig jól haladt, de idővel az is megállt, sovány vigasz, hogy az legalább viszonylag közel a befejezéshez. Az mindenki számára belátható, hogy az eredetileg elnyert támogatási összegek a hét év alatt bekövetkezett építőanyag árnövekedés miatt mára gyakorlatilag elértéktelenedtek. 

Ugyanakkor feltétlenül jó hírnek számít, hogy a klubvezetés elkötelezett törekvéseinek is köszönhetően az MLSZ minapi döntése nyomán a lelátóépítésnél „beragadt” 50 millió forint támogatást engedélyezi átcsoportosítani az öltözőház felújítására/befejezésére.

Így legalább az egyik projekt elkészülhet, és a klub, illetve a város egy hozzávetőleg 440 négyzetméteres öltözőkomplexummal gazdagodhat a centerpálya, a műfüves játéktér és a kézilabda edzőcsarnok háromszögében.

A projekt előfinanszírozással valósítható meg, vagyis először végre kell hajtani, majd a szövetség utólagos elszámolással kifizeti az építkezés költségeit. A város tulajdonában álló épület felújításához 30 százalékos önerő is szükséges, ami nagyjából 21,5 millió forintot jelent.

A Gyöngyösi AK elnöke, Kozma Zsolt a kedvező MLSZ-döntést követően azonnal felvette a kapcsolatot a városvezetéssel. A képviselő-testület a soron következő ülésen dönthet az önerő lehetséges biztosításáról. „Bízunk benne, hogy az évek óta húzódó beruházás végre révbe ér, és akár már idén nyáron átadható lesz a hét öltözőt, és további kiszolgáló helyiségeket magában foglaló létesítmény” – emeli ki a gyöngyösiak.hu.

Sándor és Patócs visszatérhet

Visszatérhet Gyöngyösre a helyi nevelésű Sándor Bence és Patócs Richárd. Előbbi futballista 23 éves és jelenleg az  FC Hatvan keretéhez tartozik, ahol ősszel bajnoki mérkőzésen nem kapott lehetőséget a játékra. A 26 esztendős Patócs a Hajdúböszörményi TE együttesében lépett pályára, a Hajdú-Bihar vármegyei I. osztályban jelenleg a 7. helyen álló gárda támadójaként nyolc mérkőzésen öt gólt szerzett.  A GYAK felnőtt csapatában a Kelen SC elleni felkészülési mérkőzésen bemutatkozott az egyaránt 17 éves Nádudvari Marcell és Csörgő Hunor István.

További kedvező fejlemény, hogy a GYAK elnöksége a klubházban tartandó egyeztető találkozóra hívja a város vezetőit, ahol részletesen beszámolnak majd az egyesület helyzetéről, távlati terveiről. Természetesen szó esik a felnőtt csapat további támogatását érintő kérdésekről is, amelytől a testület nem zárkózott el, a támogatás mértékét a februári éves városi költségvetési vita során kívánja meghatározni.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában