Ifjúsági olimpia

2024.01.07. 16:42

Gyöngyösi sífutó is szerepel a téli ifjúsági játékokon

Gaál Dóra személyében a gyöngyössolymosi Honvéd Zalka SE is képviselteti magát a IV. téli ifjúsági olimpiai játékokon (YOG).

Bódi Csaba

Gaál Dóra utazhat Kangvonba

Forrás: Beküldött fotó

A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium helyi illetőségű tanulója sífutásban áll rajthoz a január 19-től február 1-ig tartó rendezvényen, amelynek a dél-koreai Kangvonban lesz a helyszíne. 

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának beszámolója szerint tíz sportágban, illetve szakágban szerepel a 33 magyar sportoló, akik között ott lesz a tavalyi európai ifjúsági olimpiai fesztiválon háromszoros aranyérmes Major Dominik rövidpályás gyorskorcsolyázó is. Az ünnepélyes fogadalomtételre szerdán kerül sor. 

Az ifjúsági olimpiákat négyévente rendezik. Az első télinek 2012-ben Innsbruck, a másodiknak 2016-ban Lillehammer, a harmadiknak 2020-ban Lausanne adott otthont. 

A magyar csapat névsora

Alpesi sí: Körtvélyessy Dóra, Schneider Milán
Sportlövészet: Bozóki Laura, Kunos László
Curling: Kárász Raul, Nagy Lola
Szabadstílusú sí: Szeghalmi Fanni, Tymcyna Dóra
Gyorskorcsolya: Sándor Lilla, Vancsó Rebeka
Jégkorong: Bátyi Boróka, Berecki Dóra, Csordás Csenge, Faragó Luca, Hajdu Lili, Haraszt Lorina, Hiezl Réka, Polónyi Petra, Sághy Lara, Simon Bíborka, Szabó Bonita, Takács Noémi, Weiler Krisztina
Műkorcsolya: Ekker Léna
Rövidpályás gyorskorcsolya: Keszthelyi Dávid, Major Dominik, Szigeti Dóra, Végi Diána
Sífutás: Bere Larissza Vanda, GAÁL DÓRA, Holló Martin
Hódeszka: Tóth Emma, Barabás Attila Bálint

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában