Atlétika

2024.01.28. 10:18

Kölyökatlétika Hevesen: nagy élmény a kis korosztályoknak

Két korosztály 13 csapatának 120 tagja versengett a Hevesi Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban lebonyolított kölyökatlétikai versenyen.

Bódi Csaba

A résztvevőkre hét különböző feladat várt

Forrás: Megyeri István/Hevesi Atlétika

Az esemény alapötlete a Hevesi SE elnökétől, egyben az atléták edzőjétől származik. Kovács Gyula a tavaly májusi felnőtt meghívásos versenytől kapta az „ihletet” az utánpótlás seregszemléhez.

– Csapatok vetélkedtek egymással, az egyes feladatokban elért eredményeket összegeztük, vagyis a gyerekek nem önmagukért, hanem a csapatukért szálltak harcba – fogalmazott Kovács Gyula a Hevesi Atlétika közösségi oldalon.

A résztvevőkre hét különböző feladat várt. Gerelyhajítás („teremgerellyel”), helyből távolugrás, kötélugrás (15, illetve 20 másodperc alatt ki mennyit tud ugrani), medicinlabda dobás térdelő testhelyzetből, gátfutó váltó, valamint az ún. Forma-1 futás. Utóbbi esetében a gyerekek egy meglehetősen kanyargós pályán futottak végig, miközben rudakat is kerülgettek, a végén pedig még két gátat is átugrottak, mielőtt átadták a „váltókarikát” a következő versenyzőnek.

Kovács Noel (jobbra) válogatott gerelyhajító is ügyelt a feladatok helyes végrehajtására
Forrás:  Megyeri István/Hevesi Atlétika

– A Magyar Atlétikai Szövetség részéről elvárás minden egyesület felé egy ilyen, úgymond háziverseny megrendezése. Mi azonban Kovács Gyulával úgy gondoltuk, ha már ilyen nagyszerű helyszínen rendezhetünk versenyt, akkor kibővítjük a résztvevők körét. Ennek köszönhetően, nem kevesebb  mint százhúsz gyermek állhatott ma rajthoz – mondta az A-Plast Ikarus BSE Atlétikai Szakosztályának vezetője, Amler Zoltán.

Az U12-es korosztályban az első helyezést – mindössze 0,5 pont előnnyel – az A-Plast Ikarus BSE "Oroszlán" csapata nyerte, míg a 10 éveseknél az A-Plast Ikarus BSE „A” jelű együttese nyert.

Kovács Gyula (balról) és Sveicer Sándor az eredményhirdetéskor 
Forrás:  Megyeri István/Hevesi Atlétika

A díjakat Heves polgármestere, Sveiczer Sándor adta át, Kovács Gyula pedig köszönetet mondott minden résztvevőnek, valamint az edzőknek és a kísérőknek, nem utolsó sorban pedig a segítőknek, akik túlnyomó részben a jelenleg is aktív, illetve korábban versenyző hevesi atléták közül kerültek ki.

A hevesi kölyökatlétikai verseny végeredménye

U10-es korosztály:
1. A-Plast Ikarus BSE „A”
2. Szolnok 
3. A-Plast Ikarus BSE „B”
4. EJROK Heves
5. Albertirsa
6. Hevesi Szent Gellért Általános Iskola
Versenyen kívül szerepelt Eger csapata

Amler Zoltán a díjátadásban is szerepet vállalt
Forrás:  Megyeri István/Hevesi Atlétika

U12-es korosztály: 
1. A-Plast Ikarus BSE „Oroszlán”
2. A-Plast Ikarus BSE „Piros”
3. A-Plast Ikarus BSE hevesi csapata
4. A-Plast Ikarus BSE „Zöld” csapata
5. Hevesi Szent Gellért Általános Iskola
6. Eger
7. Albertirsa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában