Labdarúgás

2024.01.19. 07:30

Lőrinci VSC: nyugalom, kiegyensúlyozottság, vezetői támogatás

Egy fájó pont akadt ősszel Gulyka Zsolt számára a Lőrinci VSC szereplését illetően. Ez azonban nem téríti le az útról a Heves vármegyei I. osztály 3. helyén telelő gárda edzőjét, aki örül annak, hogy a klubnál jó mederben zajlik a futballélet.

Hegedűs Norbert (jobbra) hét találattal vezeti a házi góllövőlistát

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Nyugalom, kiegyensúlyozottság és vezetői támogatás, leginkább így foglalható össze a bennünket övező légkör – fogalmazott Gulyka Zsolt. 

– Nincs kapkodás, igaz, ezt semmi nem is indokolja, meg jómagam egyébként is a téli stabilitásban hiszek, vagyis, jelentős változások nem lesznek a keretben. Amikor nyáron egyeztettünk a játékosokkal a 2023/24-es kiírásról, akkor a teljes bajnoki évről beszéltünk, nem pedig külön őszi vagy tavaszi idényről. 

Ebből kifolyólag nincs is olyan távozó, akiről előzetesen ne tudtuk volna, hogy meddig számíthatunk rá. 

Két ukrán származású labdarúgónk, Bogdán Maxim és Perevuznik Maxim Sztepanovics decemberben jelezte, hogy ők visszatérnek Ausztriába, és ez így is történt. Pótlásukat a kereten belül és a visszatérőkkel oldjuk meg. Ugyanis örömteli, hogy Uj Patrik sérülés miatt, majd leállást követően visszajön az LVSC-hez, ahogy ismét számíthatunk Ágói Zoltánra is, igaz, várhatóan csak március közepe táján. Az U19-es csapattól felkerülve a 17 éves Lakatos Krisztián csatlakozott a felnőttekhez.

2. Lőrinci VSC

Otthon: 7 6 1 – 28–5 19
Idegenben: 5 3 1 1 11–4 10
Összesen: 12 9 2 1 39–9 29

A lőrinciek az úgynevezett rávezető hét után január 20-án a Héhalom elleni Téli-kupa műfüves torna első meccsével kezdik a felkészülési mérkőzések sorát. Hétfő, szerda, péntek ritmusban heti kétszer Hatvanban edz a gárda, egyszer pedig hazai környezetben. A gyakorlásként szolgáló párharcok helyszínéül pályaválasztóként a hatvani Népkert Sporttelep szolgál. A rajtot jelentő összecsapáson a keret minden tagja legfeljebb 45 perces terhelést kap. Január 22-től azonban már nem lesz pardon, következik az „alapozó” munka. A tavaszi idényt március 9-én Besenyőtelken kezdi az LVSC, amelynél ősszel remekül alakult a szezon jelentős része.

Gohér Gergő jelentős NB-s rutinja sokat számít a lőrincieknél
Forrás:   Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Házi góllövőlista

7 gólos: Hegedűs Norbert, Nagy Bence Gergő

5 gólos: Ács Ádám

4 gólos: Simon Mátyás

3 gólos: Bogdán Maxim, Gál Szabolcs

2 gólos: Gohér Gergő, Kovács Gergő, Nyerges Krisztián

1 gólos: Czakó Kristóf, Perevuznik Maxim Sztepanovics

Öngól: Mága Tamás (Maklár)

– A 12. fordulóig az élen álltunk úgy, hogy csak Gyöngyöshalászon vesztettünk pontokat (0–0) – emlékezetett Gulyka Zsolt. – Úgy vélem, Füzesabonyban ki lehet kapni és ez nem is bosszantott annyira, mint közvetlenül előtte a Heréd elleni döntetlen (1–1). Az nagyon fájó volt, ahol ráadásul kiállították a védelem meghatározó emberét, Gál Szabolcsot, aki így az FSC-nél is hiányzott, méghozzá nagyon. 

Ezzel együtt sincs nagy gond, mert, ha tavasszal egy meccsel többet nyerünk, mint azt tettük ősszel, szerintem mi végzünk az élen. 

A vezérlőelvünk változatlan: a támadójáték elkötelezett híveként ugyanúgy megyünk előre, mint eddig, miközben minél több gólra törekszünk.

A Lőrinci VSC téli felkészülési mérkőzései

JANUÁR 
20., szombat, 13.00: Lőrinci–Héhalom (Téli-kupa, Hatvan)
27., szombat, 11.00: Lőrinci–Jászfényszaru (Hatvan)
28., vasárnap, 9.00: Pásztó–Lőrinci (Téli-kupa, Hatvan)
FEBRUÁR
3., szombat, 10.00: Jászberény–Lőrinci
4., vasárnap, 11.00: Lőrinci–Petőfibánya (Téli-kupa, Hatvan)
10., szombat, 11.00: Veresegyház–Lőrinci
17., szombat, 13.00: Lőrinci–Karancskapujtő (Hatvan)
24., szombat, 11.00: Lőrinci–Pásztó (Hatvan)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában