Kézilabda

2024.01.19. 12:26

Nagy utat jár be, mire hazatérhet a füzesabonyiak kapusa

Az NB II. C-csoportjában hatodik helyen telelő Füzesabonyi SC férfi csapatánál a folytatásban is az ősszel látott együttesre támaszkodnak. Az egyetlen új igazolás kapus posztra érkezhet.

Sike Károly

Nagy Dominik a 2017/2018-as szezonban erősítette az NB I.-es egrieket

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Nagy Dominik már a füzesabonyiak edzését látogatja, az átigazolás tényét azonban még nem erősítették meg az FSC-nél. A 25 éves kapus nagy utat járt be, míg pályafutása során először lakóhelye csapatához kerülhet. A hálóőr a sportág alapjait az Egri Városi Sportiskola kötelékében szerezte meg, majd szerepelt a NEKA, az Eger SZSE, a Törökszentmiklós, az Ózd, a Százhalombatta, a Mezőkövesd és legutóbb az Acélváros KK együttesében. Köztudott, hogy a borsodiak nehéz anyagi helyzetbe kerültek, emiatt többen is búcsút intenek a miskolciaknak.

Tamás újra megsérült
Az ősszel kézközépcsont-sérüléssel és derek problémákkal küzdő Tamás Tamás újra feliratkozott a maródiak listájára. A támadásban és védekezésben is meghatározó játékosnak számító kézilabdázó ezúttal a kisujját törte, emiatt hosszú hetekre kidőlt a sorból.

– Január első hetében kezdtük a felkészülést, az első téli edzőmeccset hazai pályán Gyöngyösi KK U20-as csapatával játszuk január 19-én, pénteken 19.30-as kezdettel – osztotta meg a füzesabonyiak edzője, Major Attila. – Január 25-én Hajdúszoboszlón gyakorlunk, majd fabruár 4-én Salgótarjában vár ránk háromcsapatos mini torna. A felsőházi rájátszás kiharcolása szempontjából kulcsfontosságú találkozó lesz az első bajnoki mérkőzés. A február 18-i nyitányon a Gödöllői KC vendéei leszünk. Amennyiben a nagy rivális vendégeként sikerül pontot szerezni, nagy valószínűséggel elkerüljük a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelmet.

A Füzesabonyi SC az ősszel 11 mérkőzésen nyolc pontot szerezve a bajnoki tabella hatodik helyéről várja a februári folytatást. A gödöllőiek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg Csapó Péteréket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában