Vízilabda

2024.01.23. 08:32

Új-Zélandon tanítja tovább a vízilabdát az egri szakember

Japán és Wales után Új-Zélandon vállalt „misszionárius” küldetést Rüll Csaba. Az egri szakember január 24-én Christchurch városát veszi célba, ahol szakmai igazgatóként komplex feladat vár rá.

Bódi Csaba

Rüll Csaba eredményes munkát végzett az EVK-nál

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A Canterbury régió fővárosába költözök a családommal együtt – mondta Rüll Csaba. – A külföldi munkavállalás nem lesz idegen számomra, ugyanis 2006 és 2013 között is idegen földön dolgoztam. Japában három évet töltöttem, míg – wales-i kezdéssel – az Egyesült Királyságban három év kilenc hónapot tevékenykedtem. Óriási különbség azonban, hogy immár a 11 éves Csaba, a hét esztendős Beáta és a két éves Csanád is a családunk tagja, így a feleségemmel együtt velük közösen utazunk a világ túlsó oldalára.

Az Egri Vízilabda Klubhoz tizenegy esztendeje tért vissza a szakember. Az akkori elnök, Bárány Attila hívta azzal megbízatással, hogy legyen a nőknél az utánpótlás szakág vezetője. Az eltelt idő bizonyította, hogy Rüll Csaba a szakma kiváló ismerője.

– Az előkészítő csoporttól, a gyermek és a serdülő korosztályon át az ifjúságiakig sikerült kialakítani és működtetni egy olyan rendszert, amelynek eredménye az ifiknél két bronzéremben mutatkozott meg – magyarázta a szakvezető. 

– Ettől is nagyobb büszkeséggel tölt el, hogy a klub 2021/22-ben Magyar Kupát, majd pedig 2022/23-ban OB I.-es bajnoki címet nyert felnőtt csapatába hat saját nevelésű játékost tudtunk adni. Nagy sikernek tartom mindkettőt, hiszen az utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb célja, hogy felnőtt szinten is eredményes pólósok öregbítsék a magyar vízilabda hírnevét. 

Nagy elődök nyomdokain

Az egri vízilabdasport jeles egyéniségeként korábban Bíró Attila, Szilágyi Péter és dr. Sike József is dolgozott az óceániai térségben a női szakág fejlesztésen. Ebbe a sorba jól illeszkedik Rüll Csaba szerepvállalása.

Új-Zélandon más kihívások várnak az Egerben legendás testnevelő-edző édesapja révén a sportággal gyermekkora óta „megfertőzött” trénerre.

Összetett feladat vár a szakemberre 
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Szakmai igazgatóként számítanak rám, aki nemcsak a felnőtt női és férfi, de az utánpótlás egészét is felügyeli, irányítja – folytatta Rüll Csaba. 

– A korosztályos fejlesztésen túl az edzők, sőt a játékvezetők képzése is feladataim közé tartozik majd. Mindez jókora tevékenységi kör, ugyanakkor nem idegen terület, mert Japánban és a briteknél is ezzel foglalkoztam. Az akkori „gyakorlatsort” kell most elővenni és a helyi viszonyokhoz alkalmazkodva átültetni, természetesen a mai kor követeleményeinek megfelelően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában