Teremlabdarúgás

2024.01.07. 21:59

Volánbusz-kupa: egerszalóki diadal „Proxi”-bravúrral

Az egerszóláti Findzsa FC csapata megszerezte ugyan vezetést a 2024. évi Volánbusz-kupa döntőjében, ám a győztesnek járó serleget az egerszalókiak emelhették a magasba.

A kupagyőztes Egerszalók csapata

Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

Kár lenne tagadni, hogy Baji Ádám szögletből becsavart góljában „benne volt” Proxi... Az egerszalókiak kapusa, Prokaj Gábor nagyon bánta a hibát, ugyanis ezzel a találattal szerzett vezetést az egerszóláti Findzsa FC a Volánbusz-kupa döntőjében. Tekintve, hogy rájátszás az aranymeccset megelőző hét összecsapásán is csak egy gól döntött (vagy az sem, csak a hétméteresek), joggal lehettek félelmei a hálóőrnek. 

A parádés támadás végén Kaszás Norbert jóvoltából szerzett egyenlítő találattal nagy kő esett le a portás szívéről, akkor pedig egyenesen a fellegekben járt, amikor Ficzere Péter előnyhöz juttatta a szalókiakat. 

A decemberi 3. Kovács Péter-emléktornán kapott gól nélkül serleget nyert Egerszalók ezzel már nyeregben érezhette magát a 1x17 perces mérkőzésen, ám még nem ez jelentette a végeredményt. A szólátiak Bata Árpád révén vészkapussal támadtak az egyenlítésért, amikor is Proxi előbb lövést védett, majd a labdát úgy dobta az ellenfél kapujába, hogy az Bata fejét is érte. A 3–1-es diadalra így tette fel a koronát a méltán a legjobb kapusnak választott Prokaj Gábor.

Együtt a tornagyőztes Egerszalók (sötétkék mezben) és az ezüstérmes Findzsa FC csapata
Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

Nagyon is vállalható az ezüst

A legjobb mezőnyjátékosnak választott Érsek Martin nagypályán éppen az Egerszalók SE-t erősíti...
– Van bennem hiányérzet, mert az előző tornán is ugyanettől a jó képességű Szalóktól szenvedtünk vereséget. Igaz, akkor a bélapátfalviaknál játszottam, de mindig az a cél, hogy elsők legyünk. Ezzel a brigáddal öt éve nem fociztunk együtt. Ehhez képest a második hely nagyon is vállalható eredménynek számít – mondta a különdíjas futballista.

 

A középdöntő eredményei:

B-Lapátfalvi Ifjak–Egerszalók 0–1
Kóborlók–Tyetye 0–0, büntetőkkel: 3–2
Felnémet FC–BLÉZ 1–0
Sportszelet–Findzsa FC 0–1

Az elődöntő eredményei:

Findzsa FC–Kóborlók 1–0
Egerszalók–Felnémet FC 0–0, büntetőkkel: 3–2

A 3. helyért:

Kóborlók–Felnémet FC 0–1

A döntőben:

Findzsa FC–Egerszalók 1–3

A torna végeredménye:

1. Egerszalók (Prokaj Gábor – kapus; Ficzere Péter, Varga Dávid, Montvai Tibor, Kaszás Norbert, Takács Róbert, Mohácsi Gábor, Nagy Gábor. Hangácsi Csaba, Smuczer Szabolcs, csapatvezető: Menyhárt Tamás)
2. Findzsa FC (Egerszólát)
3. Felnémet FC
4. Kóborlók (Kompolt)

Különdíjak

Legjobb mezőnyjátékos: Érsek Martin (Findzsa FC)

Legjobb kapus: Prokaj Gábor (Egerszalók)

Gólkirály: Busai Barna (Felnémet FC) 5 találattal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában