Sakk

2024.02.07. 17:15

Az egyéni döntőben 117 ifjú mozgatta a bábukat

A Heves Vármegyei Sakkszövetség és az Egri Bolyky Bástya SE szervezésében – kisebb, nagyobb bonyodalmak közepette – sikerült lebonyolítani a 2023/2024-es egyéni és csapatsakk-diákolimpia megyei döntőit.

Bódi Csaba

Az Agria Parkban versenyeztek egymással a diákolimpia vármegyei döntőjének résztvevői

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Szerencsére a főszereplők, vagyis a gyerekek a hátráltató tényezőkből semmit nem észleltek, vidáman és jókedvűen játszották le a versenyeket. Ezt az Agria Park vezetőségének, elsősorban Szőke István igazgatónak köszönhetjük. A plázán kívül a Marshall Ablakgyár Kft. és Eger önkormányzata is támogatta a rendezvényeinket, a díjakat a Magyar Diáksport Szövetség biztosította – közölte az Egri Bolyky Bástya SE elnöke, Vajda Albert.

Az egyéni vármegyei döntőre több mint kétszázan regisztráltak, de végül 117 induló ült asztalhoz. A legjobbak a következők. 

Fiúk. I. korcsoport: 1. Kontos Regő, 2. Kontos Boldizsár (mindkettő Parádsasvár), 3. Bayerdorfer Sebastian (Herédi Általános Iskola). II. kcs.: 1. Ilkó-Tóth András (Herédi Általános Iskola), 2. Kovács Máté (Herédi Általános Iskola), 3. Jakab-Réti Nimród (Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola). III. kcs.: 1. Gregus Bence (Herédi Általános Iskola). IV. kcs.: 1. Németh Ádám (Pétervásárai Általános Iskola). V. kcs.: 1. Márföldi Márton (Eszterházy Károly Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium). VI. kcs.: 1. Holecz Olivér (Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium).

Lányok. I. kcs.: 1. Kenyeres Csenge (Eszterházy Károly Gyakorló Általános Iskola), 2. Juhász Kata (Herédi Általános Iskola), 3. Villangó Léna (Egri Kemény Ferenc Általános Iskola). II. kcs.: 1. Tóth Izabella (Hatvani Szent István Általános Iskola), 2. Nagy-Varga Júlia (5. sz. Általános Iskola Hatvan), 3. Molnár Ninett (Pétervására). III. kcs.: 1. Kulcsár Hanna (Gyöngyösi Arany János Általános Iskola). IV. kcs.: 1. Turucz Ketrin (Kerecsendi Általános Iskola).

Versenyzői kategóriában az alábbi eredmények születtek.

IV. kcs., lányok: 1. Koncz Helga Dóra (Eszterházy Általános Iskola). V. kcs., lányok: 1. Kovács Veronika (Egri Neumann János Gimnázium). VI. kcs., lányok: 1. Koncz Regina (Egri Neumann János Gimnázium). V. kcs., fiúk: 1. Molnár Márton Ádám (Egri Eszterházy Gimnázium), 2. Molnár Dániel Zsolt (Pétervására). Velük együtt az Egri Bolyky Bástya SE jutott az országos döntőbe.

Négykezes szimultán következik

A házigazdák részéről mindkét versenyen megnyitóbeszédet mondott Oroján Sándor mint önkormányzati képviselő, és hasznos tanácsokkal látta el a fiatal versenyzőket, mint az Egri Bolyky Bástya SE kiváló sakkozója. Oroján két fontos sakkeseményt is bejelentett. Az elsőt az Egerért Most Sakkszimultán jelenti február 22-én, csütörtökön 16.30-as kezdettel az Agria Parkban. Ezen a vármegyeszékhely jeles nemzetközi mestereként Kis Pál Gábor és Boricsev Oleg ad úgynevezett négykezes szimultánt, a rendezők számításai és várakozásai szerint 60 táblán. Március 21-én aztán ugyancsak 16.30-tól a Vármegyeháza dísztermében rendezi az Egri Bolyky Bástya SE a 2024-es nyílt városi villámbajnokságot felnőtt- és ifjúsági kategóriában.

Az I. és II. korcsoportos fiúk és lányok nyílt kategóriának számítanak, itt vegyesen játszottak a versenyzőkhöz és az amatőrök közé tartozó gyerekek. Ezekből a csoportokból az első három helyezett jutott az országos döntőbe. A versenyzői és a nyílt kategória fináléjára április 27-én kerül sor a Magyar  Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. Az amatőr csoportok legjobbjai ugyanitt döntenek a helyezésekről április 28-án.

A csapatok legjobbjai

A szintén az Agria Parkban lebonyolított csapatversenyen 26 gárda 98 játékosa vett részt. A győztesek, asó tagozatos lányok: Gyöngyösi Arany János Általános Iskola. Alsós fiúk: Herédi Általános Iskola. Felsős lányok: Kerecsendi Általános Iskola. Felsős fiúk: Szent István Általános Iskola Hatvan. Középiskolás lányok: Neumann János Gimnázium, Eger. Középiskolás fiúk: Szilágyi Erzsébet Gimnázium, Eger.

A vármegyei bajnokok számára az országos döntőt június 7. és 9. között rendezik a szombathelyi Brenner János Általános Iskola és Gimnázium épületében. Ez már megszokott helyszín, évek óta ott zajlik a finálé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában