Labdarúgás

2024.02.13. 10:48

Heréd LC: reményt keltőek az új igazolások

A Téli-kupa műfüves sorozatban a legjobb négy jutott Heréd LC-nél a Heves vármegyei I. osztályban az a cél, hogy a 6. helyről előrelépve zárjon a csapat.

Bódi Csaba

Baranyi Richárd (jobbra) ismét herédi színekért futballozik

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A játékoskeretben tavaly nyáron történt jelentős változások miatt szinte új csapatot kellett építeni a 2023/24-es bajnokságra – emlékeztetett a herédiek edzője, Német Gyula.

– Az őszi idény aztán megmutatta, hogy számunkra a dobogós helyezés elérése inkább csak álom, mint realitás. A jelenlegi 6. hely és a megszerzett 20 pont középmezőnybeli tagságot jelent, ám innen szeretnénk fentebb lépni. A negyedik pozíciótól öt pontra vagyunk, ami nem számít ledolgozhatatlan hátránynak. Mondom ezt azért is, mert a téli igazolások jól sikerültek, így bizakodva tekinthetünk a tavaszi szezonra.

4. Marshall ASE

Otthon: 5 3 – 2 13–9 9
Idegenben: 7 3 2 2 13–13 11
Összesen: 12 6 2 4 26–22 20

A Heréd LC a 20 éves Marosán László (Apci TE) és a 19 esztendős Fajkó Ákos (Jászberényi FC) személyében két, sokra hivatott fiatallal erősített, míg a 36 éves Baranyi Richárd (Héhalom SE) negyedszer tér vissza a klubhoz. A kapus, Darabont Dániel öccse, Gábor is „célkeresztben” van, ám a legutóbb az osztrák Rottenmann csapatát erősített 24 éves játékos hivatalosan még nem tartozik a HLC kötelékébe.

– Nagyön örülök, hogy az említett labdarúgók csatlakoztak hozzánk, ám az is igaz, hogy velük együtt sem leszük túl sokan. Így a szerencsére is nagy szükségünk lesz, hogy tavasszal ne sújtson bennünket sérüléshullám – hangsúlyozta a szakember. 

– Bárkányi Arnold ugyanis kisebb térdműtéten esett át, míg Tóth Dániel talpél probléma miatt kényszerül hosszabb pihenőre. Nem szerettünk volna elveszíteni Nagy Szabolcsot, ám ő külföldre  távozott.

Házi góllövőlista
8 gólos: Tari Szabolcs
5 gólos: Ivony Attila
2 gólos: Bárkányi Arnold, Mohácsi Gábor, Nagy Szabolcs, Tóth Olivér
1 gólos: Prága Kristóf, Szabó Bertold, Tóth Dániel, Tóth Máté 
Öngól: Kóczián Martin (Hevestherm-Hevesi LSC)

A herédiek a 2023/24-es Téli-kupa nagypályás, műfüves tornán bejutottak a legjobb négy közé. A gárda február 17-én, 12 órától az Egerszalók SE ellen Egerben játszik a döntőbe jutásért. Az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatósága által kiírt sorozat igazán „fekszik” a csapatnak, amit bizonyít, hogy 2023-ban a 2., 2022-ben meg az 1. helyen zárta a felkészülési szériát a HLC. Most sem akarják alább adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában