Labdarúgás

2024.02.19. 07:04

Játékvezetés: Szigetvári, Ducsai és Gergely szintet lépett

Hét szűkebb hazánkbeli sípmester vett részt a NB III.-as játékvezetők és ellenőrök Telkiben tartott háromnapos táborában, amelynek végén a kerethirdetések több jó hír tartogattak a mieinknek.

Bódi Csaba

Gergely Márton, Domoszlai János, Juhász Bálint, Ducsai József, Szigetvári Márk, Hovanecz Máté és Török Mihály

Forrás: Beküldött fotó

– Őszintén szólva meghatódtam, mert nagy kő esett le a szívemről – mondta Szigetvári Márk miután megtudta, hogy tavasszal újra az NB II.-ben vezethet mérkőzéseket. 

Történt mindez az NB III.-ban töltött két év után az egri bíróval, aki társaival együtt kimagasló teljesítménnyel zárta a kurzust. A 29 éves Szigetvári Márk 2022-ben közel járt ahhoz, hogy a lehetőséget kapjon az NB I.-ben, amikor visszaminősítették a harmadosztályba. Onnan lépett újra fentebb. Hogy minek/kinek köszönhetően?

– Elfordulhattam volna a játékvezetéstől, de nem tettem, mert nekem ez sokkal többet attól, hogy feladjam az álmaimat. Hittem magamban, kitartóan és nagy alázattal végeztem a bíráskodást, a kemény munka pedig meghozta a gyümölcsét – közölte a 2019-ben az év Heves megyei játékvezetőjének választott sporttárs, aki mentorként Juhos Attila segítségére támaszkodhat.

Ducsai József is osztályt váltott, igaz, ő ellenőrként került a vármegyéből az NB III.-as keretbe. A hevesi származású, Nagytályán élő bíró tavaly hagyott fel a játékvezetéssel és lett az ellenőri állomány tagja. A 21 éves hatvani Gergely Márton a Puhl Sándor Akadémia haladó tagozatán fejlesztheti tudását. 

Heves vármegye képviseletében a fent említetteken kívül Juhász Bálint, Hovanecz Máté és Török Mihály játékvezetőként, míg Domoszlai János ellenőrként felelt meg az összetartáson támasztott elvárásoknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában