Kézilabda

2024.02.23. 11:08

Ligetvári Patrik úgy készül a Gyöngyös ellen, mintha világversenyen lenne

A bajnoki címvédőt fogadja a HE-DO B. Braun Gyöngyös a férfi NB I. 17. fordulójában. A QHB-Egerre alsóházi rangadó vár a PLER-Budapest gárdájával szemben.

Sike Károly

Ligetvári Patrik (balról) nem veszi félvállról a gyöngyösi mérkőzést

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 17. fordulójának mérkőzései:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (9.)–TELEKOM VESZPRÉM (1.)
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 15.30. V.: Fekete T., Hajdu T. (Tv.: M4 Sport)
A mátraaljaiak a Szeged elleni bravúros győzelmet követően a PLER Budapest vendégeként döntetlenre végeztek. Az idei első két bajnoki mérkőzésen szerzett három ponttal várakozáson felül teljesít a Gyöngyös.
– Eredetileg a múlt héten esedékes FTC elleni mérkőzésünket a fővárosiak nemzetközi kupaszereplése miatt február 27-re halasztottuk, így kéthetes szünet után játszunk ismét bajnoki mérkőzést. Igyekeztünk hasznosan eltölteni a meccs nélküli időszakot és felkészülni az előttünk álló fontos és nagyon sűrű nyolc napra – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klub honlapján utalva arra, hogy a címvédő elleni meccset követő kedden a Ferencvároshoz, majd jövő szombaton Komlóra utaznak a mátraaljaiak. – Büszkék vagyunk, hogy újra a televízió nyilvánossága előtt mutathatjuk meg magunkat egy sztárcsapattal szemben. A Szeged elleni bravúr és teljesítmény is arra sarkall minket, hogy újra a maximumot nyújtsuk és partnerei legyünk a Veszprémnek.
A bakonyiak hétközben Bajnokok Ligája-mérkőzésen szerepeltek. A csoportkör 12. fordulójában hazai pályán 34–31-re nyertek a norvég GOG ellen. A veszprémiek balátlövője, Ligetvári Patrik elmondta: nehéz összecsapásra számít, hiszen tavaly is jó mérkőzést játszottak Gyöngyösön, ahol mindig remek a hangulat és telt ház fogadja őket.
– Ez egy olyan helyzet, mint amikor egy világversenyen szerepelünk a válogatottal, ott sincs több idő a regenerációra. A januári Európa-bajnokság után a testek hozzászoktak, hogy kétnaponta meccset játszik az ember, szóval szerintem ebből nem lesz probléma – vélekedett azok után, hogy csütörtökön este fél 9 előtt ért véget a GOG elleni BL-meccs, szombaton délután fél 4-kor pedig már kezdődik a bakonyiak bajnoki találkozója.
A címvédő Veszprém 16 mérkőzés után százszázalékos teljesítménnyel vezeti az NB I.-es tabellát, BL-csoportjában pedig két fordulóval a vége előtt a harmadik helyen áll.

QHB-EGER (12.)–PLER-BUDAPEST (13.)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Horváth P., Marton B.
Az egriek magasabban jegyzett ellenfelekkel kezdték a tavaszi idényt. A Balatonfüred, Csurgó, Tatabánya hármassal szemben nem termett babér, így Lezák Áronék továbbra sem dőlhetnek hátra a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben.
– Átbeszéltük a tatabányai meccsen történteket, ezen most már túl kell tenni magunkat és csak a PLER elleni találkozóra koncentrálni. Azt gondolom a fővárosiak elleni rangadó már múlt héten is benne volt a fejekben, mindenki tudja, hogy milyen jelentőséggel bír a soron következő találkozó. Ez a mentalitás érezhető volt a heti munkán, mindenki maximális koncentráltsággal dolgozott – fogalmazott az egriek edzője, Tóth Edmond.
Arra a kérdésre, hogy miben látja a siker zálogát a szakember így felelt:

– Igyekeztünk nagyon alaposan felkészülni és ezt a tudatosságot várom majd a csapattól is szombaton – vélekedett. – Ha ehhez hozzávesszük a hazai közönség által nyújtott támogatást, azt az erőt, ami a lelátóról érkezik, akkor bízom benne, hogy felénk billen a mérleg nyelve. 

Az egriek teljes kerettel készülnek az ütközetre. Az elmúlt hetekben vállsérülését kezelő Kiss Gergő is játékra jelentkezett.
A PLER-Budapest tavasszal három mérkőzésen egy pontot szerzett. A Tatabánya és a Telekom Veszprém elleni vereség nem meglepő, ugyanakkor a HE-DO B. Braun Gyöngyös elleni pontszerzés bravúrként értékelhető.

A 17. forduló további menetrendje

FEBRUÁR 24., SZOMBAT
17.00: CYEB-Budakalász–Balatonfüredi KSE
18.00: HSA NEKA–Csurgói KK
18.00: Dabas KC–MOL Tatabánya KC
18.00: OTP Bank-Pick Szeged–Fejér B.Á.L.-Veszprém
Lapzárta után: FTC-Green Collect–Carbonex-Komló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában