Atlétika

2024.02.18. 15:47

Ötödik országos bajnoki címét nyerte az Egri VSI gátfutója

Az előfutam rajtját követő majdnem hasraesés Szeles Bálint döntőbeli teljesítményre is kihatott. Az Egri Városi Sportiskola válogatott gátfutója azonban igazolta a várakozásokat és az 50. Fedettpályás Atlétika Magyar Bajnokságon megszerezte pályafutása ötödik bajnoki címét.

Bódi Csaba

Szeles Bálint és edzője, Petrovai József aranyért ment Nyíregyházára és a célt teljesítette a duó

Forrás: Beküldött fotó

– Nagyon örülök az elsőségnek, nagy kő esett le a szívemről – sóhajtott egyet a 60 méteres gátfutásban 7,74 másodperces idővel győztes Szeles Bálint. 

– Az előfutam rossz startját követően úgy voltam vele, csak érjek célba, a fináléban majd minden másképp lesz. Őszintén szólva ez nem teljesen így alakult, mert nyomot hagyott bennem a nap első futása. A bajnoki cím mindig remek érzéssel tölt el, és nincs ez másképp most sem. Amit tudtam, azt kihoztam magamból, ezzel együtt 7,70-en a belüli időre képesnek tartom magam.

Az 1998-ban született Szeles Bálint a nyolcas döntő legtapasztaltabb tagjának számít, miközben a második helyen végzett Eszes Dániel (Városi Sportegyesület Dunakeszi, 7,79) is a '90-es korosztályhoz tartozik, a többiek pedig 2000 utáni születésűek. Ez a versenyzésben is megmutatkozott. Az viszont nem, hogy az ob-t négy nemzetközi verseny is megelőzte az EVSI sprintere számára.

– A nyíregyházi ob-n mindez nem kamatozott, de később máshol majd meg lesz mindennek a haszna. Most fújhatok egy kicsit, persze nem sokáig, mert február 22-án már Berlinben vár rám Silver verseny – tekintett előre az ötödik magyar bajnoki címét szerzett andornaktályai illetőségű atléta.

Értékelésben Szeles Bálint edzője, Petrovai József is arra utalt először, hogy tanítványa az első gátat nem tudta „bikából” venni.

Szeles Bálint (középen) megvédte a bajnoki címét
Forrás:  Beküldött fotó

– Látszott, hogy félt a rajtnál, azonban a második és a harmadik akadálynál már felvette a ritmust és tetszetős, mutatós futással nyert aranyat – mondta a szakvezető. – Bálint január 20-a óta minden hétvégén rajthoz állt valahol, ráadásul mindannyiszor sok utazással járó nemzetközi verseny vár rá. A most megszerzett bajnoki címnek vele együtt nagyon örülök, bízok benne, hogy neki is jó visszaigazolás a befektetett munkára vonatkozóan.

Az Egri VSI gátfutója Berlin után Glasgow-ban állhat rajhoz, méghozzá világbajnokságon. Ehhez azonban arra van szükség, hogy szerzett pontszámok alapján benne legyen a vb-keretben. A kvalifikációs időszak hétfőn zárul, utána derül fény arra, hogy utazhat-e a Skóciába Szeles Bálint.

A 60 méteres gátfutó döntő végeredménye 
Forrás: MASZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában