Úszás

2024.03.12. 12:27

3. Eger Város Kupája: szintfelmérő a Bitskeyben

Öt arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szereztek a házigazda Egri Úszó Klub versenyzői a 3. Eger Város Kupája nevet viselő versenyen.

Heol.hu

Telegdy-Kapás Boglárka a tavalyi év után, idén sem hiányzott a rendezvényről

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Bitskey Aladár Uszodában rendezett kétnapos viadalon harminchárom klub versenyzői állhattak dobogóra. Az összesített éremtáblázaton a BVSC-Zugló zárt az első helyen: a fővárosi egylet úszói 27 arany-, 32 ezüst- és 26 bronzéremmel büszkélkedhetnek. Az Egri ÚK a 12. helyen zárt a rangsorban.
A több mint ötszáz fős mezőnyben több olyan úszót is láthatott a közönség, akik a magyar válogatott színeiben a párizsi ötkarikás játékokon is képviselhetik a piros-fehér-zöld színeket.

– Az egri egy nagyon gyors medence, vélhetően a víz összetétele miatt. Régebben aki szintidőt akart úszni, az a Bitskey Aladár Uszodát választotta – jelentette ki a magyar válogatott szövetségi kapitánya, dr. Sós Csaba, aki a helyszínen tekintette meg az eseményt.

Az Egri Úszó Klub elnöke, Bódi Zsolt a TV Eger kamerái előtt elmondta: az év elején ez egy nagyon jó erőfelmérő az úszók számára. Kevesebb, mint fél évvel a párizsi olimpia előtt, választ kaphatnak arra, hogy mit ér az eddig elvégzett munka.
Az esemény egyik legismertebb versenyzője, az olimpiai bronzérmes, világbajnok és hétszeres Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, Telegdy-Kapás Boglárka jó érzésekkel tért vissza Egerbe.

Az EÚK versenyzőin kívül a gyöngyösi Parafa Úszó Klub (4 arany, 2 ezüst, 3 bronz), a Hatvani Úszó Klub (3 arany, 2 ezüst, 1 bronz) és az Egri Vízilabda Klub (1 ezüst, 4 bronz) versenyzői is feliratkoztak a dobogón végzett versenyzők közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában