Atlétika

2024.03.27. 12:41

Az egriek válogatott atlétája Cipruson hangol a folytatásra

Az idei év két legnagyobb versenyére, a párizsi olimpiára és a római Eb-re történő felkészülés részeként Cipruson két turnusban gyűjti erőt az Egri VSI gátfutója, Szeles Bálint.

Bódi Csaba

Szeles Bálint (balról) nem strandolni ment a szigetországba

Forrás: Beküldött fotó

A magyar válogatott tagja Petrovai József edző vezetésével előbb március 15. és 30. között végzi az alapozó munkát Limassolban, ahová rövid itthon tartózkodás után április 8-án utazik vissza az EVSI tanítvány-mester duója. Ez azonban nem jelent egyedi kiváltságot, ugyanis a fedett pályás versenysorozat végeztével a nemzeti együttes további képviselői is „kirajzottak” a melegebb vidékekre. 

A kiemelt atléták Tenerifén, Limassolban, Nicosiában és Belekben hangolnak a július 26. és augusztus 11. között rendezendő párizsi olimpiára, amit megelőz a június elején (6–12.) Rómában tartandó Európa-bajnokság.

– Limassolban nagyon jó körülmények között zajlik a munka – árulta el érdeklődésünkre Petrovai József. 

– Jellemzően 20–25 Celsius fokos időben edzhetünk a Cirion Stadionban, amely a tengerparti szállásunkról mindössze tíz percre található.  A magyar válogatottat nyolc sportoló alkotja, miközben edzőtársból sincs hiány, elég csak az ugyanitt készülő belgákat említeni. A fiúk a Földközi-tengerben is megmártóznak, igaz, ezt megelőzési célzattal teszik közvetlenül a tréningeket követően, a jeges fürdő helyett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában