Labdarúgás

2024.03.15. 14:24

Eger SE: ki kezeli a pályákat és hogyan?

Fenti címmel az Eger SE hivatalos honlapja közölt írást, amelyben a létesítményhelyzet kapcsán az kerül a középpontba, hogy „a vállalt és kötelező feladatokat nem látja el senki szakszerűen”.

Heol.hu

Ilyen is volt és a piros-fehér-zöld összeállítás nem a nemzeti ünnepnek szólt Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

„Az egri lakosok, sportolók előtt ismert, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő sportpályák legnagyobb bérlője az Eger Labdarúgó Sport Kft. – szerepel az egerse.com honlapon. – Az is ismert, hogy beruházást csak az Eger Kft. hoz a területekre, az elmúlt három évben ez 712 millió forintos beruházást és egy épületet jelentett. A vagyonkezelés ellenben az Egri Városi Sportiskola feladata, azonban már évek óta szerződésben klubunkra ruházta az épülettel kapcsolatos feladatokat – minimális összegért cserébe. Ezen szerződések három havonta kerültek megújításra.

Harmati Péter hirtelen távozását követően, 2024. január 1-jétől az Egri Városi Sportiskola az új szerződést nem írta alá, részünkre kérésünk ellenére sem küldte meg, sőt ami a legfájóbb: mindenfajta írásos kommunikációt megszakított velünk! 

Érdeklődéssel vártuk a tájékoztatást, hogy ki kezeli a továbbiakban a pályákat. Igaz, már annak is örülnénk, ha valaki egyáltalán kezelné és nem a Klub öntené bele a pénzt a Sportiskola helyett… Többszöri kérésre nem tájékoztatott minket senki, azonban kis idő elteltével megjelent Harmati Péter – mondván ő kezeli a pályát. A nemrégiben az Eger Kft. által 25 millióért felújított füves pályának neki is állt két ember vasvillával lazítani… Az Egri Városi Sportiskola eddig nem végezte a feladatát, majd hirtelen elkezdi más csinálni: szakszerűtlenül.

Persze, mindenki úgy van vele, hogy a klub úgyis megcsinálja – hisz a gyerekeknek ez az érdeke és évek óta amúgy is megcsináljuk mindenki helyett!

Gondoltuk, majd legalább a Szentmarjay Stadion rendben lesz… Oda legalább hirtelen műanyag székek kerültek (mondjuk a “karbantartásból” meg lehetett spórolni…), melynek eredménye az lett, hogy az első két mérkőzésen nem mehettek be a nézők a megszokott helyükre, de reméljük, hamarosan elkészül és a funkcióját ellátja.

Ellenben a talajjal nem igazán foglalkozott senki – elég csak megnézni az egri és a vendég vezetőedzők nyilatkozatait.

Érdekesnek találjuk, hogy az állagmegóvásra, karbantartásra nincs pénz, de beruházásra igen. Abba már bele sem megyünk, hogy ki és mennyiért csinálja meg. A probléma mindezzel annyi, hogy a vállalt és kötelező feladatokat nem látja el senki szakszerűen.
Klubunk több milliárd forintért hozott beruházást a területre, a Sportiskola, az Önkormányzat feladata csak és kizárólag a karbantartás lett volna – amelyre forrást is elkülönítettek a közgyűlés tagjai. Ehelyett mi fizethettük, mi intézhettük ezeket is!

Természetesen kértük, hogy kerüljön hozzánk “papíron” is a kezelés, ha már mi csináljuk, ne kelljen a jelenlegi vagyonkezelő lassú és körülményes ügyintézésére várni – ha egyáltalán kapunk választ!

A sportolók számíthatnak ránk, igyekszünk minden követ megmozdítani, hogy a tulajdonos Eger MJV esetleg a vagyonkezelő EVSI végre elkezdje azt a munkát, amelyre évek óta megfelelő mennyiségű pénzt szavaz meg a közgyűlés vagy végre adja ide nekünk, akik évek óta fejlesztünk!” – zárul a hivatalos honlapon közzétett írás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában