Labdarúgás

2024.03.24. 09:56

Lakatos triplájával bajnokverés Felsőtárkányban

Indulatokban bővelkedő és sárga lapokban gazdag rangadón, Lakatos Martin vezérletével múlta felül a címvédő Istenmezejét a Felsőtárkány SC a Heves vármegyei III. osztályú bajnokság 17. fordulójában.

Bódi Csaba

A felsőtárkányi joggal örülhettek a meccs végén

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A háromkörös lebonyolítású bajnokság első, ősszel Istenmezején rendezett mérkőzésén a tavalyi bajnok ISE a 90. percben szerzett Tóth Martin-találattal mentett pontot a bajnoki vérkeringésbe visszatért tárkányiak ellen. A párharc második összecsapását úgy várta házigazdaként a Bükk kapujának csapata, ha győz, pontszámban beéri (36) és a jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzi vetélytársát a tabellán. 

A Váraszó elleni derbihez hasonlóan ismét népes és hangos közönség előtt a vendégek számára indult jobban a találkozó. A 9. percben szerzett ISE-előny azonban nem sokáig tartott, ugyanis 120 másodperc múltán jött a hazai válasz. Lakatos Martin akkor még aligha gondolta, hogy meccs emberé válik, de így történt. A 21 éves támadó háromszor vette be a mezejeiek kapuját, miközben a látogatóknak ez már nem jött össze.

A rengeteg játékmegszakítással szabdalt, botrányos jeleneteket felvonultatott és összesen 14 sárga lapot hozott rangadó ezek után hazai diaddal és köszöntéssel zárult, melynek során az 52. születésnapját győzelemmel ünnepelt felsőtárkányi edzőnek, Béres Mihálynak járt a taps. 

A párharc harmadik felvonását május 26-án Istenmezején rendezik, ahol akár a bajnoki címről is dönthet a csata. Igaz, ebbe jó eséllye lesz még beleszólása a listavezető Váraszónak is.

Heves vármegyei III. osztály, Északkelet, 17. forduló:

FELSŐTÁRKÁNY SC–ISTENMEZEJE 1926 SE 4–1 (1–1)
Felsőtárkány, 200 néző. V.: Koren Tibor (Fabók, Szűcs).
FELSŐTÁRKÁNY: Farkas K. M. – Marquardt D. (Péter Z., 71.), Lehóczky Zs. Cs., Nagylaki D. (Bajzát R., 86.), Béres B., Lakatos M. (Ruff R., 89.), Mika D., Tanner T. (Bajzát G., 89,), Tóth K. (Énekes Zs., 89.), Pásztor M., Nagy J. 
ISE: Zubó N. – Horváth V., Kovács Z., Suha M. (Balázs Á., 86.), Danó F., Barabás A. Sz., Kuborczik I. (Harkály B., 46.), Baatartulga (Ortó Z., 88.), Horváth I., Horváth F. 
GÓL: Lakatos M. (11., 59., 75. – 11-esből), Horváth V. (86. – öngól), ill. Horváth I (9.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában