Labdarúgás

2024.03.03. 18:42

Ötgólos mérkőzésen maradt alul az FC Hatvan

Az NB III. Északkeleti csoportjának 18., idei első fordulójában hazai pályán szenvedett vereséget az FC Hatvan.

Füzesi Bálint

A hatvaniak nem lehetnek elégedettek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az NB III. Északkeleti-csoportjának 18. fordulójában:

FC HATVAN–SÉNYŐ FC SELYEM-BER 1–4 (0–1)
Hatvan, Népkerti Sporttelep. V.: Dr. Dédesi Mátyás (Elek B., Bense M.).
HATVAN: Menczeles I. – Takács B., Szabó Sz., Mundi Z. (Kitl K., 53.), Karácsony D., Panyi A. (Benkó D., 53.), Sárossy D., Burzi A. ( Vincze A., 53.), Nagy Zs. (Czibolya, 70.), Tarjáni P., Dinka K. Edző: Zoran Spisljak.
SÉNYŐ: Talián L. – Klepács K., Kapacina K., Garda D., Farkas M., Lizák B., Szokol Zs., Vámos G., Ur L., Kapacina V., Orosz M. Edző: Nagy Sándor.
GÓL: Tarjáni (73.) ill. Klepács (39.), Lizák (51.), Márton (86.), Schmidt (90.)
JÓK: Mundi, Kitl K., Tarjáni, Dinka K., ill. az egész vendégcsapat.
Gyászszünettel kezdődött a találkozó a 12 éves korában, tragikusan fiatalon elhunyt hatvani utánpótlás-játékos, Futó Anna emlékére. A hatvaniak soraiban több mint fél év után lépett pályára a hosszú sérüléséből felépülő kulcsjátékos, Mundi Zoltán, a téli új igazolások közül pedig Nagy Zsombor Huba kapott helyet a védelem tengelyében. A Hatvan lendületesen kezdte a találkozót, a sényőiek viszont a keménykedésért nem mentek a szomszédba, rendesen „faragták” a hazai játékosokat, azonban a játékvezető sokáig nem érezte úgy, hogy sárga lappal kellene megállítania ezt a fajta játékstílust. Az első félidőben Talián László háromszor is bravúrral mentett, míg egyszer a kapufa is kisegítette a sényőieket, akik a szünet előtt Klepács Krisztián szabadrúgásgóljával előnybe kerültek. A második félidő elején ezt gyorsan megduplázták, de a Hatvan nem adta fel, a csapatban az első gólját szerző Tarjáni Péter találatával szépített. Kitl Krisztián ezt követően szabadrúgásból eltalálta a felső kapufát, sőt, a kipattanónál Czibolya is a lécre fejelt, a hajrára viszont elfogyott az erő, jöttek a védelmi hibák és két újabb kapott gól. A játék képe alapján a Hatvan nem érdemelt ilyen súlyos vereséget.

ZORAN SZPISLJAK: – Csalódott vagyok, mert azt a munkát és energiát, amit a felkészülésbe fektettünk, néhány játékos nem tudta kellő szinten megmutatni. Az első félidő után három góllal kellett volna vezetni, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, mivel a Sényő egy jól eltalált szabadrúgásból vezetést szerzett. A második félidőben sikerült szépíteni, de amikor a legfontosabb időszak jött az egyenlítés lehetősége szempontjából, egyéni hibákat vétettünk, amelyet az ellenfél keményen megbüntetett és három ponttal távozott.
NAGY SÁNDOR: – Mélységesen együtt érzünk és osztozunk az FC Hatvan fájdalmában Futó Anna halála miatt és őszinte részvétünket nyilvánítjuk a családnak és a hozzátartozóknak! A mérkőzésről annyit, hogy az első félidőben nem játszottunk jól, a kapusunk tartott meccsben minket, de egy jól eltalált szabadrúgással vezetést szereztünk. A szünetben változtattunk taktikailag, ezután koncentráltabbá váltunk, és bár a Hatvan jól jött ki, a második gólunk után meleg pillanatokat éltünk át. Ezt átvészeltük, s kontrák végén újabb találatokat szereztünk. A négy gól a mentális erőnket mutatja, a játék képe alapján megérdemelt a sikerünk a szervezett, jól felkészített Hatvan ellen. További sok sikert kívánok a hazaiaknak!
KÖVETKEZIK: Tiszafüred–FC Hatvan, március 10., vasárnap, 14.00.

A 18. forduló további eredményei

DVSC II.–Cigánd 1–1 (1–0)
Újpest II.–DEAC 0–2 (0–1)
Tiszaújváros–Putnok 1–0 (1–0)
Karcag–DVTK II. F4R 2–1 (1–0)
SBTC–Tiszafüred 3–0 (1–0)
REAC–Kisvárda II. 1–3 (1–1)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában