Labdarúgás

2024.03.11. 15:30

Puskás és Pelé figyeli a futballistákat a Füzesabonyi SC-Erőss út csapatánál

A príma gyep, a műfüves pálya és a fedett lelátó után az öltözőépület nívója is olyan szintet lépett Füzesabonyban, amely meghaladja a vármegyei I. osztály színvonalát. Ezen az úton halad a labdarúgó-csapat is.

Bódi Csaba

A Füzesabonyi SC sporttelepe látványos fejlődésen ment át az elmúlt hónapokban

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Negyedóra leforgása alatt, a 57. és a 71. perc között négy gólt rúgott a Füzesabonyi SC-Erőss út a Gyöngyöshalásznak a tavaszi első, összességében 14. fordulóban. Az egyértelmű mattolás nem volt egyenes következménye az előzményeknek, ugyanis az első félidő találat nélkül zárult, igaz, az FSC birtokolta többet a labdát és Halasi Ádám is bőven megmutathatta, miért számít az egyik legjobb kapusnak Heves vármegyében. Az őszi 12 meccsen mindössze hét gólt kapott listavezető majd' hatvan percig bizonyította, hogy nem véletlenül áll a mezőny élén. 

Az 57. percben szerzett Vajda Ákos-találat után azonban fordult a kocka. A hazaiaknak bejött az, ami korábban nem, míg a vendégek sorra dobták a hibákat és ezeket könyörtelenül kihasználta a házigazda. A mérkőzés ezen időszakában látványosan igazolta a hazai egylet, hogy nem véletlenül áll a legtöbb gól a gárda neve mellett. Igaz, nincs már az ősszel 15 gólig jutott Pataki Viktor, de a helyére érkezett Szanku Kristóf kiválóan pótolja a centert, akit a jobb oldalról rendre Vajda Ákos szolgált ki, miközben ő maga kétszer is elhelyezte a labdát a Halász hálójában. 

Csúnya gól nincs, ha azt mi szerezzünk – tartja a mondás, miként lehet szép, mi több, parádés egy gólpassz is. Nagy Gergely asszisztje ebbe a csúcskategóriába tartozik, amit Szankunak adott a negyedik FSC-gól előtt. A 27 éves ballábas játékos labdáinak szeme volt, karmesterként már csak a pálca hiányzott a kezéből. 

Szembetűnt az az egység is, amit a jelenlegi abonyi gárda képvisel, ahogy a játékosok végrehajtják a rájuk bízott feladatokat.

Tegyük újra hozzá: az addig veretlen éllovas ellen gálázott a gárda (5–0). Labancz Róbert együttesének mentségére szolgáljon, hogy Rédei Milán, Szabó Viktor és Bobák Attila kiesése nagy érvágást jelentett számukra, ahogy a meccs napján lebetegedett Nádudvari Alex pótlását sem sikerült megoldani. Így aztán míg hazai részről szinte minden klappolt, addig a másik oldalon akadt gond bőven. 

Az ötgólos siker önmagáért beszél, azt pedig már csak mi tesszük hozzá, hogy derbi színvonalát a játékvezetés színvonala is elérte. A 2023-as Év legjobb Heves vármegyei sípmesterének választott, a dobogósok párharcát egy sárga lappal lehozott Harnos Csaba úgy működött, ahogy az elvárható egy ilyen meccsen: a jó partnernek bizonyuló futballisták között úgy maradt a mérkőzés tartozéka, hogy csak a termetével tűnt ki, nem pedig az ítéleteivel.

Tavaly november 18-án a Lőrinci VSC elleni 2–0-s győzelem során is első helyen álló, addig veretlen csapat sorozatát törte meg a Füzesabonyi SC. Nem egészen négy hónap múltán az eredményesség nem változott, a körülmények viszont igen.

A szurkolók új bejáraton léphetnek be a létesítménybe, ahol immár büfé is várja őket, míg a lelátó mögött kialakított parkoló tehermentesíti a környező utcákat az autóktól. A játékoskijáró középről átkerült a nézőtér felőli oldalra, ahol elkülönített részről követhetik figyelemmel az eseményeket a  díszvendégek. A Gyöngyöshalásszal szembeni mérkőzésen ezt az illusztris társaságot képviselte az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő, de jelen volt az új Heves vármegyei LSZ-igazgató, Farkas Ádám, miként a térség országgyűlési képviselője, dr. Pajtók Gábor is tiszteletét tette. Ők mindannyian láthatták, hogy a  remek gyepszőnyegről az öltözőbe vonuló futballistákat a télen teljesen modernizált folyosón Puskás Ferenc és Pelé falra festett portréja (is) fogadja. 

Az FSC edzője, Bódis Barna rendre elmondja, hogy a Nagy Csaba polgármester vezette önkormányzat és Erőss Róbert névadó szponzor mennyit pénzt, paripát és fegyvert áldoz a csapatra. Ennek újabb mérföldkövét a sportlétesítmény ismételt fejlesztése jelenti. 

Szakmai szempontokat tekintve ettől már csak egy lényegesebb része akadt a szombati játéknapnak. 

Ezt pedig az egyik nagy vetélytárs legyőzése jelentette, ráadásul úgy, hogy közben a szomszédban a besenyőtelki „kistestvér” a forduló bombáját robbantotta a Lőrinci VSC 3–2-es felülmúlásával. Mi ez, ha nem dupla győztes állapot.

Innentől fogva már „csak” arra kell figyelni a Füzesabonyi SC-Erőss út csapatának, hogy ott maradjon, ahová a hétvégén feljutott. 

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában