Harcművészet

2024.03.26. 10:55

Sport Kempo Hungarian Open: 20 gyöngyösi medál a 110 fős mezőnyben

Hét arany-, tíz ezüst-, és három bronzérmet szereztek a házigazda Mátra Kempo SE tagjai a Sport Kempo Hungarian Open válogatott pontszerző versenyen.

Bódi Csaba

Öt év múltán láthattak újra felnőttek számára kiírt versenyt Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A versenyzés a fejlődés egyik elengedhetetlen, ha nem legfontosabb része – emelte ki a gyöngyösi esemény megnyitóján a rendezvény szakmai fővédnöke, Takács Attila 7. danos Zen Bu Kan Kempo mester.

A Dr. Fejes András Sporcsarnokban 35 klub száztíz, 18 éven felüli versenyzője lépett a négy pást egyikére. A különböző harcművészeti és küzdősport stílusok képviselői eltérő kempo szabályrendszerekben mérték össze erejüket. A viadal a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség és a Magyarországi Kempo Szervezetek Sportági Szövetség válogatott pontszerző állomásnak számított a felnőtt és a veterán korosztályokban.

– Legeredményesebb klubként a Spartan Kempo Debrecen csapata zárta a versenyt, míg a mi tagjaink összesen húsz érmet szereztek. Nagy köszönettel tartozunk a rendezvény támogatóinak, ahogy egyesületünk szülői gárdája és tagsága is kitett magáért, ők a lebonyolításban segédkeztek – emelte ki a Mátra Kempo SE elnöke, Dencinger Dávid.

A gyöngyösi versenyzők eredményei

Jerneiné Budai Mónika. Formagyakorlat: arany. Stop Semi Contact: ezüst
Urbán-Reszegi Nikoletta. Formagyakorlat: ezüst. Stop Semi Contact: bronz.
Szabó Lőrinc. Formagyakorlat: bronz. Fegyveres formagyakorlat: ezüst. Önvédelem: ezüst. Stop Semi Contact: arany
Kovács Alexandra. Formagyakorlat: ezüst. Fegyveres formagyakorlat: arany. Önvédelem: arany. Gi földharc: ezüst. Nogi földharc :ezüst. Stop Semi Contact: arany
Deli Attila. Gi földharc: arany
Tóth-Kovács Gergő. Nogi földharc: bronz,
Bobák Bálint. Nogi földharc: ezüst. Pusztakezes viadal: ezüst
Kecskés Vilmos. B-viadal: ezüst
Nyírfa Alex. A-viadal: arany
Knáb László: dobogós helyezés nélkül zárt

Kálváriaparti aktivitás

A szervezők felhívást intéztek a Gyöngyös környéki általános iskoláknak. Ebben az szerepelt, hogy amelyik intézmény a legtöbb tanulóval képviselteti magát a rendezvényen és egy fotót feltölt az oldalára, az 100 ezer forintos támogatásban részesül. A versenyt a Gyöngyösi Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola nyerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában