Klubélet

2024.03.26. 09:37

Sportoló gyerekeknek tartottak bűnmegelőzési előadást Nagyfügeden

Igazi példaképet is fogadott vendégei között legutóbbi rendezvényén az Együtt a Gyermekekért Sport és Kulturális Egyesület.

Bódi Csaba

Csík Csaba (balról), Botos Ervin, dr. Budai István és Mága Csaba

Forrás: Beküldött fotó

– Ezúttal bűnmegelőzési előadásra került sor, amelyet leginkább a sportoló gyermekek számára szerveztünk, de a település további lakóit is vártuk az eseményre – közölte az Együtt a Gyermekekért Sport és Kulturális Egyesület elnöke, Botos Ervin. 

– Nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadta meghívásunkat a nagyfügedi származású Csík Csaba rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője, aki igazi példaképként szolgál a helyieknek. Előadást tartott továbbá a Balassagyarmati Fegyház és Börtön volt intézetparancsnoka, dr. Budai István bv. dandártábornok. Mindketten bőséges és hiteles tapasztalatokkal rendelkeznek a bűncselekményekkel és az elítéltekkel kapcsolatban.

A nagyfügedi egyesület céljai között szerepel, hogy a hozzájuk járó gyerekek a sportoláson túl különböző kulturális programokon, illetve előadásokon vegyenek részt. Ezek közé tartozott Zacher Gábor toxikológus gyöngyösi tájékoztatója és a helyben lebonyolított egészségnap is. Ezenkívül arra is törekszik az egylet vezetése, hogy a község lakóit összekovácsolva ne csak a sportolóknak szervezzenek különféle rendezvényeket. 

– Az összetartás, az együttműködés és megújulás fontos kulcsszó annak érdekében, hogy Nagyfüged jobb és élhetőbb település legyen – fűzte hozzá Botos Ervin.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában