Vízilabda

2024.03.01. 13:49

Tigra-ZF-Eger: Miskolcról erősítettek a férfiak

Míg a férfiak Szentesen kezdik az alsóházi küzdelmeket, a Tigra-ZF-Eger női csapata az FTC vendégeként folytatja alapszakaszbeli mérkőzéseit az OB I.-ben.

Sike Károly

Szalai Gábor tavasszal újra egri színekben szerepel

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi OB I. középszakasza, alsóházi rájátszásának 1. fordulója:

METALCOM SZENTES–TIGRA-ZF-EGER
Szentesi Uszoda, szombat, 18.00. V.: Ádám F., ifj. Kenéz.
Az egriek két győzelemmel, egy döntetlennel és tíz vereséggel a 11. helyen zárták az alapszakaszt. Az alsóházi rájátszásban a hat legkevesebb pontot gyűjtött együttes szerepel úgy, hogy az egymás elleni mérkőzések eredményeit magukkal viszik.
A férfi OB I. küzdelmei három hónap után folytatódnak.
– Bajnoki szünetben igyekeztünk minden tekintetben fejleszteni a játékunkat – jelentette ki az egriek edzője, Tóth Kálmán a klub honlapján. – Fiatal csapatunk van, s ebből adódóan hullámzó a teljesítményünk. Ez türelmes munkával, kellő rutinnal kiegyenesedik. 

A téli időszakban visszatért a csapathoz Szalai Gábor, így a rossz kéz oldalon jelentősen megerősödtünk. Szintén Miskolcról igazoltuk Molnár Gergőt, aki egyelőre a másik oldalon kap lehetőséget.

 A klubvezetés azt a feladatot bízta rám, hogy próbáljuk minél előbb a bekk és a center pozíciójában is játszatni, fejleszteni. Mindketten nagy lelkesedéssel dolgoztak, remek munkát végeznek, bízom benne, hogy ez meglátszik majd a teljesítményükön is. 
A Szentes elleni mérkőzéssel kapcsolatban a szakember elmondta: a csongrádiak lényegesen rutinosabb együttesnek számítanak, de bízik a játékosaiban és az elvégzett munkában. Véleménye szerint a találkozó háromesélyes.

Az alsóház állása

1. Miskolc 4 – 1 53–39 12
2. UVSE 4 – 1 45–38 12
3. Eger 2 1 2 57–54 7
4. Szentes 2 1 2 45–47 7
5. Pécs 1 – 4 45–51 3
6. KSI SE 1 – 4 39–55 3

Szilágyi és Parkes nélkül a nők
A női OB I. 11. fordulója:
FTC-TELEKOM WATERPOLO (1.)–TIGRA-ZF-EGER (4.)
Népliget, FTC Uszoda, szombat, 16.00. V.: Kovács S., Kollár Gy.
Egri részről Szilágyi Dorottya és Rebecca Parkes pihenőt kap a mérkőzésre, a helyükön két saját nevelésű fiatal, Skultéti Dorka és Juhász Janka kap lehetőséget.
– Szilágyi Dorka gerinc-, míg Rebecca Parkes csípősérüléssel bajlódik. Az ő esetükben meg kell találni az optimális terhelést – jelentette ki a csapat edzője, dr. Sike József. – A magyar válogatott szempontjából is felelősséggel tartozunk a két kiválóságért. A szerda, szombat ritmus rendkívül megterhelő és esetükben nem kis veszélyt hordoz. Az elmúlt időszakban nagy terhelést kaptak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában