Hobbitól a sportig

2024.04.06. 07:43

Idén is megszervezik a csúzliversenyt Aldebrőn

A versenyen három fő alkothat egy csapatot. Azon személyek, akik regisztráltak a csúzli versenyre, de csapatot nem tudtak alkotni, a helyszínen alakíthatnak csapatot.

Hornyák Réka

Idén is megszervezik az országos csúzli versenyt Aldebrőn, tették közzé a település Facebook oldalán. A Hungarian Slingshot  csapatversenyt április 27-én, szombaton rendezik meg, a háromfős csapatok jelentkezését pedig április 15., hétfőig várják. 

Idén is megszervezik a csúzli versenyt Aldebrőn
Idén is megszervezik a csúzli versenyt Aldebrőn
Forrás: Shutterstock

A verseny Aldebrőn, a Tarnavölgye Általános Iskola tornatermében, reggel kilenc órakor kezdődik. A regisztrált versenyzőknek a verseny a verseny napján, reggel nyolc órától lehetőségük lesz gyakorlásra. 

A csúzli verseny három versenyszáma:

  • 10 méter távolságból, WSA szabály- és szabványainak megfelelően bukócélok ledöntése, 8-7-6-5-4 centiméter, melyek ebben a sorrendben, 2-4-6-8-10 pontot érnek. A célokat tetszőleges sorrendben lehet ledönteni. A rendelkezésre álló idő 3 perc.
  • 8 méter távolságból meglőni a 3 centiméteres bukócélt. Minden versenyző öt lövést adhat le, minden találat 5 pontot ér. A rendelkezésre álló idő 3 perc.
  • a harmadik versenyszám a gyorslövészet. 10 méter távolságból 6 centiméter bukócélt kell a lehető legtöbbször eltalálni 1 perc alatt. Minden találat 1 pontot ér. A versenyzők a lövedéket számukra tetszőleges helyről vételezhetik, például asztalról, kézből, mágneses nyakpántról. 

Minden versenyszámot három körön keresztül kell teljesíteni. A szabályok a World Slingshot Association szabálykönyve alapján kerültek meghatározásra. A verseny további információit Aldebrő Facebook oldalán és a Hungarian Slingshot csapatverseny honlapján lehet megtalálni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában