Kézilabda

2024.04.19. 09:26

Eszterházy SC: NB I.-es csapattól érkezik beálló

Az NB I.-ben sereghajtó, biztos kiesőnek számító Kozármisleny KA együttesétől érkező kapus, Pusztai Petra és a gyöngyösi nevelésű balátlövő, Lévai Barbara után újabb játékos szerződtetéséről adott hírt az NB I/B-s Eszterházy SC női csapata.

Sike Károly

Jordán Dániel ügyvezető és Bencsik Dorka Anna. Közös úton

Forrás: Eszterházy SC

Bencsik Dorka Anna az élvonalbeli Praktiker-Vác együttesétől érkezik a Leányka útra. A 19 esztendős beálló nyáron csatlakozik az egyetemistákhoz. Bencsik a 2023/24-es szezonban eddig tíz NB I.-es mérkőzésen kapott szerepet Herbert Gábor vezetőedzőtől, gólt nem szerzett. Váci színekben a 2022/23-as szezonban az Európa Ligában is bemutatkozhatott, a német Thüringer HC elleni hazai mérkőzésen (28–34).
– Érettségi után az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen folytatom a tanulmányaimat. Az Eszterházy SC mindig is szimpatikus csapat volt számomra, nagyon várom már az új kihívást. Szeretném, ha a fejlődésem töretlen maradna,  és kamatoztatni tudnám a tudásomat – fogalmazott Bencsik Dorka Anna az egyetemi klub honlapján.

Szombaton érkezik a listavezető
A női NB I/B 25. fordulójában a százszázalékos mérleggel listavezető Szombathelyi KKA gárdáját fogadja a tabella kilencedik helyén álló Eszterházy SC. Az egriek négy mérkőzés óta nyeretlenek, legutóbb március 9-én a Ferencvárosi TC U19-es csapata vendégeként diadalmaskodtak Farkas József edző tanítványai.
A vasiak elleni találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Leányka úti csarnokban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában