Birkózás

2024.04.08. 14:10

EVSI: két arany, egy ezüst az U17-es ob-n + videó

Huszonnyolc egyesület több mint száz versenyzőjének részvételével rendezték Egerben a kötöttfogású birkózók ifjúsági országos bajnokságát.

Sike Károly

Kazinczy Bálint (balról) teljesítette az elvárásokat

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A házigazda Egri Városi Sportiskola (EVSI) színeiben Kovács Keve és Kazinczy Bálint arany-, Ónodi-Andrade Olivér ezüstérmet szerzett. Az év első korosztályos országos bajnokságán 11 súlycsoportban hirdettek győztest. A csapatversenyt az öt elsőséggel büszkélkedő ESMTK nyerte, az edzőként Madarasi Gábor, Gyöngy Attila és Szucsik Tamás által felkészített EVSI a harmadik helyet szerezte meg az egyesületek rangsorában.
– Az U15-ös korosztályhoz tartozó Ónodi-Andrade Olivér, Kovács Keve, Juhász Imre és Jakab Norbert szülői engedéllyel vehetett részt a versenyen, számukra a májusi Európa-bajnokság előtt az egyik felkészülési állomásnak tekintettük a viadalt – fogalmazott Madarasi Gábor hozzátéve, komoly elvárást csak a saját súlycsoportjában versenyző Kazinczy Bálinttal szemben fogalmaztak meg, aki végül a dobogó legfelső fokáról fogadhatta a gratulációkat.

Virág, Szuromi és Busák
Az egri birkózósport támogatásáért Virág Lajos olimpikon, világbajnoki ezüstérmes, a Sportegyesületek Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója, Szuromi József Európa-bajnoki ezüstérmes, a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja és Busák István, a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója vehetett át emlékplakettet Kovács Gézától, az Egri Városi Sportiskola igazgatójától.

Az aranyérmesek és az egri helyezések

45 kg: 1. Szuromi László (ESMTK), 2. Ónodi-Andrade Olivér (Egri VSI-KIMBA).
48 kg: 1. Kovács Keve Vazul (Egri VSI-KIMBA)
51 kg: 1. Kazinczy Bálint (Egri VSI-KIMBA)
55 kg: 1. Zsitovoz Petro (ESMTK-KIMBA), 8. Juhász Imre (Egri VSI-KIMBA)
60 kg: 1. Olasz Bende (ESMTK-KIMBA), 8. Jakab Norbert (Egri VSI-KIMBA)
65 kg: 1. Torda Regő (Dorogi AC-KIMBA)
71 kg: 1. Kovács Barnabás (ESMTK-KIMBA)
80 kg: 1. Scheuring Vilmos (FTC)
92 kg: 1. Budai András (ESMTK)
110 kg: 1. Czakó Zoltán (Kiskunfélegyházi BSE-KIMBA)
+ 110 kg: 1. Juhász György (Csepeli BC-KIMBA).

Csapatpontverseny

1. ESMTK 52 pont
2. Csepeli BC 20 pont
3. Egri VSI 19 pont

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában