Kispályás foci

2024.04.09. 14:36

Fair Play Cup: a fiúknál a Barszelona, a lányoknál a Majori Amazonok a győztes

A fiúknál egri, a lányoknál pedig lőrinci győztest avattak kedden a McDonald’s Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program Heves vármegyei döntőjének egri helyszínén.

Bódi Csaba

A fiúknál az egri Barszelona néven szereplő gárda végzett az élen

Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Heves vármegyei igazgatóságának sportszervezője az esemény végére tartogatta az igazán kellemes meglepetést. Farkas Beáta az eredményhirdetésig várt vele, hogy  bejelentse: a fiúknál és a lányoknál vármegyei elsőséget szerzett, s ezzel a debreceni régiós döntőbe jutott csapat tagjai (12–12 játékos) egyénre szabott adidas felszereléssel gyarapodnak azontúl, hogy az egri fináléban serleg, érem és oklevél (továbbá pizza) is megillette a győzteseket. 

A Felsővárosi Sporttelep műfüves játékterein nyolc fiú és három lány együttes játszott egymással azért, hogy kiderüljön, melyik két gárda léphet tovább Heves vármegyéből. A sorozat nyitányán 400 játékos szerepelt a nevezetteknél közülük a háromnegyed részt a fiúk alkották. 

– Idén 27 fiú gárda és kilenc lány együttes részvételével három körzetben, Egerben, Hatvan és Gyöngyösön zajlottak a selejtezők – mondta Farkas Beáta. – 

Az egri döntőben első helyen végzett fiú csapat, a Barszelona (Eger) és a nőknél győztes Majori Amazonok (Lőrinci) alakulata április 23-án Debrecenben képviselheti szűkebb hazánkat.  Az országos döntőre május 25-én kerül sor Telkiben. 

Az egri eredményhirdetés során  a dobogósok az MLSZ Heves vármegyei igazgatójától, Farkas Ádámtól vehették át az érmeket.

A lányoknál a Lőrinciből érkezett Majori Amazonok nyert
Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

Fair play-díjjal ismerték el a sportszerűséget 

Gyöngyös. Lányok: Kozma Rebeka (Mátra Erdészeti Technikum). Fiúk: Kovács Bálint (Mátrai Keri).
Hatvan. Lányok: Lakatos Orsolya (Majori Amazonok). Fiúk: az FC DISZI csapata (a legtöbb zöld lapot gyűjtötték).
Eger. Lányok: Eszterházys lányok, Kossuthos csajok, Pásztorvölgyi Eger (a Szeges csajok csapatának létszámhiányos kiállását elfogadták, beleegyeztek a saját létszám csökkentésébe – erre később nem lett szükség, de már a szándékot már jutalmazták). Fiúk: Eszterházy fiú csapata (a legtöbb zöld lapot gyűjtötték és a kísérő tanár is kapott).

A Barszelona és a Majori Amazonok lépett tovább

A 2024. évi McDonald’s Fair Play Cup Heves vármegyei legjobbjai a következők. 
Fiúk: 1. Barszelona (Eger), 2. Ácsi Milán (Eger), 3. Ötvös (Gyöngyös). 
Lányok: 1. Majori Amazonok (Lőrinci), 2. Szeges Csajok (Eger), 3. Mamaciták (Gyöngyös).

Játékvezetőként Csathó Zsolt, Titz Péter és Oravecz Tamás tevékenykedett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában