Atlétika

2024.05.24. 18:48

Az Egri VSI gátfutója erős mezőnyben versenyezhet Budapesten

Öt kontinens 31 országából érkeznek atléták a Kontinentális Kör vasárnapi bronz kategóriás budapesti versenyére, amely az utolsó kvalifikációs lehetőség az Európa-bajnoki szint teljesítésére.

Heol.hu

Szeles Bálint (középen) kiváló vetélytársakkal versenyzik majd

Forrás: MASZ

Spiriev Attila, a verseny sportszakmai vezetője elmondta, 17 nemzetközi számot rendeznek a Lantos Mihály Sportközpontban, és a mintegy 150 induló fele hazai résztvevő lesz.

A legnevesebb magyar atléták közül a kalapácsvető Halász Bence, 100 m gáton Kozák Luca, 400-on Molnár Attila, 100-on és 200-on pedig a sprinter Takács Boglárka is rajthoz áll. A 14.30 órakor kezdődő programban a legnagyobb név a négyszeres Európa-bajnok brit Adam Gemili lesz, aki 100 méteren fut. Erős mezőny várható a két gátas számban: 110 m gáton Szeles Bálint (Egri VSI), Szűcs Valdó és Eszes Dániel legnagyobb ellenfele a kubai Roger Irribarne, az Afrika-csúcstartó dél-afrikai Antoni Alkana és a kétszeres fedett pályás Ázsia-bajnok kazah David Jefremov lesz, 100 m gáton az Eb-ezüstérmes Kozák Luca, Kerekes Gréta és Tóth Anna összemérheti tudását az amerikai Amber Hughes-szal. 

A műsort úgy alakították, hogy minden számban legyen hazai induló. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában