Fallabda

2024.05.27. 20:01

Egri Squash SE: a küzdeni tudás és a kitartás érmet ért a lányoknak

Mindhárom színű medálból jutott az Egri Squash SE lány versenyzőinek az Utánpótlás Országos Bajnokságon.

Bódi Csaba

Kun Krisztina (középen) az U13-asoknál is a csúcsra jutott

Forrás: Egri Squash SE

A százhalombattai Omega Sportcentrumban rendezett viadalon az egriek három lány és fiú indulóval képviseltették magukat. Kun Krisztina az U11-es bajnoki cím után az U13-as kategóriában sem talált legyőzőre. 

– Magabiztosan, szép játékkal, fókuszáltan hozta a „kötelezőt” – jellemezte Krisztina játékát az ESSE menedzsere. 

Gulyás István hozzátette: az aranyérmes sportoló szezonja itt nem ért véget, júniusban Wroclawban ugyanis a világ legjobb U13-asaival mérheti össze tudását a European Junior Open Platinum versenyen.

Az U17-es korosztályban Szűcs Boglárka a tavalyi U15-ös dobogó után a magasabb korosztályban is megállta a helyét.

– Bogi nagyot küzdve 3:2-re verte Tömösközi Jankát, a döntőben pedig Pescarescu Tamara ellen bizonyította magának is, hogy ennél akár többre is képes lehet legközelebb. Janka a tavalyi ob-bronz után idén is sikerült a harmadik helyen zárt – emelte ki Gulyás István.

Böhm Gabriella és a City Squash klub felajánlásából az Egri Squash SE lányait meghívták a június 8–9-én rendezendő felnőtt ob-ra. 

Szűcs Boglárka (balról) a második,  Tömösközi Janka (jobbra) pedig a harmadik helyen végzett az U17-es mezőnyben 
Forrás: Egri Squash SE

Az ESSE négy fiú indulója közül Vida Benjámin óriási fejlődésen ment át ebben a szezonban, amit alátámaszt, hogy nemzetközi versenyen is dobogón végzett. Ezúttal az U17-es junior Eb-n szereplő debreceni Gulyás Attilát nagy csatában legyőzve bejutott a legjobb négy közé, ahol azonban combizomhúzódás miatt fel kellett adnia a folytatást.

Németh Nortonnak (U13), Nagy Balázsnak (U15) és Hegyi Dánielek (U17) is akadt szoros mérkőzése. Németh az 5., Hegyi a 7. helyen zárt, Nagy pedig a vigaszágon játszhatott remek meccseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában