LABDARÚGÁS

2017.07.23. 07:40

Montvai: van törleszteni valóm

Az utóbbi évek egyik legjobb megyei bajnoksága következhet.

B. Cs.

 

Montvai Tibor 39 találattal szerzett gólkirályi címet a 2016/17-es megyei I. osztályú bajnokságban. Az NB I-es múlttal rendelkező 38 éves támadó az Eger SE színeiben érdemelte ki az aranycipőt, ahonnan két év múltán nyáron távozik. Egy ideig úgy tűnt, Egerszalókra tér vissza a csatár, ám a helyzet változott, és nem nevelőegyesületében folytatja, hanem annál a klubnál, ahol három éve már megfordult. A döntés magyarázatát az érintett így foglalta össze.

– Az egerszalókiak szerették volna, ha hazatérek, és magam is úgy gondoltam, hogy a pályafutásom ezzel lesz kerek – mondta a heol.hu-nak Montvai Tibor. – Időközben azonban megkerestek a felsőtárkányi vezetők, hogy nagy szükségük lenne rám céljaik eléréséhez. Mivel a szalókiakkal csak szóban egyeztettünk, vagyis hivatalosan az igazolás nem történt meg, aláírhattam a tárkányiakhoz. Hozzáteszem: Varga István klubelnök, Juhász Ferenc támogató és Horváth Tamás edző is méltányolta a döntésem, megjegyezve, hogy bármikor tárt karokkal várnak vissza.

Montvai Tibor (szemben, kék mezben) góllal mutatkozott be a GYAK ellen Fotó: Czímer Tamás

Felsőtárkányból 2014. augusztusában azonban nem úgy távozott Kazincbarcikára a játékos, hogy akkor aligha lehetett azt gondolni, hogy egyszer visszatér még a Bükk kapujába...

– Volt egy vitás ügyünk, ami miatt sokan úgy vélték, hogy cserben hagytam a csapatot – emlékezett a csatár. – A helyzet azóta tisztázódott, ám van egy kis törleszteni valóm a klub, a vezetők és a drukkerek felé, és ezt most megtehetem. Minden erőmmel azon leszek ugyanis, hogy segítsem a gárdát a célkitűzések elérésében.

Az edzői pályára is nagy elhatározással készülő Montvai Tibor trénerként az Eger SE U17-es csapatánál ténykedik, ugyanakkor ez a feladat összeegyeztethető a tárkányi szerepléssel.

– Az Eger SE-nél Harmati Péter klubvezető teljesen külön választja az első csapatot és az utánpótlást – egyértelműsítette a labdarúgó. – Így történhetett meg, hogy edzőként maradok az ESE-nél. Ez a fajta vezetői hozzáállás szerintem követendő, sokszor előfordul ugyanis hasonló helyzet, amit kompromisszum-készségre törekedve meg lehetne oldani.

A tárkányi színekbe szombaton a Gyöngyös ellen góllal visszatérő futballista úgy látja, hogy az utóbbi évek egyik legjobb megyei I. osztályú bajnoksága következhet.

– Az Eger SE, az FC Hatvan és a Felsőtárkány szándékai egyértelműek, de ha csak a körülményeket nézzük, akkor az is elmondható, hogy a szurkolók emiatt is megbecsülhetik az osztályt. Jó csapatok, jó pályák és remélhetőleg kiélezett meccsek várják a drukkereket, vagyis érdemes lesz kilátogatni a mérkőzésekre – mutatott irányt Montvai Tibor.

Korábban itt írtunk a témában.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában