LABDARÚGÁS

2018.05.22. 17:05

Az öltözőben is szólt az ének

Hajnalig ünnepelték bajnoki címüket a megyei I. osztályban aranyérmes Eger SE játékosai.

S. K.

Vígh Ferencet az egekbe emelték a játékosai Fotó: Márkus Attila

– Megosztana néhány filmkockát a bajnoki cím utóéletéről?

– A lefújást követően már a pályán elkezdődött az ünneplés, ami aztán az öltözőben is folytatódott – válaszolt Vígh Ferenc, az egriek játékos-edzője. – Nem kis teher alól szabadultunk fel, ráadásul többek pályafutásuk során először szereztek bajnoki címet. Sajnálom, hogy az esős időjárás többeket is elriasztott a lelátóról, ez némileg rontott az összképen. Akik viszont kitartottak vélhetően nem csalatkoztak.

– A télen gondolta volna, hogy már két fordulóval a zárás előtt bebiztosíthatják elsőségüket?

– Jóval kiélezettebb végjátékra számítottam, még azt sem tartottam kizártnak, hogy a gólarány dönt az aranyérem sorsáról. Mérföldkőnek számított amikor Hatvanban tíz emberrel játszva harcoltuk ki a győzelmet, vagy a Felsőtárkány elleni döntetlen, ahol vert helyzetből álltunk fel. Mindkét rivális remekül erősített a télen, miközben már a meglévő keretük sem nyeretlen kétévesekből állt. Ennek ellenére bíztam abban az erős magban, amit mi is kialakítottunk, s mindig találtunk hozzájuk sikerre éhes, motivált fiatalokat.

Vígh Ferencet az egekbe emelték a játékosai Fotó: Márkus Attila

– Mennyire tervez előre? A feladatok még nem értek véget.

– Egyelőre a Bélapátfalva elleni utolsó bajnoki mérkőzésig. Két összecsapás van hátra az osztályozóig, ezeken szeretnénk több játéklehetőséget biztosítani azoknak, akik az elmúlt időszakban kevesebbszer kerültek pályára. Nem kis motivációt jelent a veretlen bajnokság, de mivel a labda gömbölyű, akkor sem dőlünk a kardunkba, ha ez nem sikerül. Többek is sérüléssel bajlódnak, akiknek pihenésre van szüksége. Következik szerdán a dr. Vass Géza kupa döntője, ahol szeretnénk megvédeni a címünket. A hét elején több pihenőt kaptak a labdarúgók, ezzel is segítve a regenerációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában