VÍVÁS

2018.02.19. 20:13

Egri világkupa: a koronát a párbajtőrözők jelentették

Kapcsolódás a Magyar Parasport Napjához.

Sike Sándor

A magyarok kilenc medállal zárták a megyeszékhelyi viadalt Fotó: Huszár Márk

Négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta a magyar válogatott az egri kerekesszékesvívó-világ­kupaversenyt, amelyre 19 ország 145 sportolója nevezett. A hazai csapat 17 sportolóból állt. A nyitónapon mindhárom színű éremből jutott egy a házigazdáknak: tőrben a világbajnok Osváth Richárd győzött, míg női párbajtőrben Veres Amarilla második, Krajnyák Zsuzsanna pedig harmadik lett. Az elődöntőben Veres 15–11-re verte honfitársát.

A magyarok kilenc medállal zárták a megyeszékhelyi viadalt Fotó: Huszár Márk

Másnap aztán Krajnyák már fényesebb érmet is átvehetett, miután megnyerte a női tőr küzdelmeit. Tarjányi István révén ezen a napon egy bronz is jutott a magyaroknak a férfipárbajtőr B kategóriájában. A vasárnapi zárónap délelőttje az egyéni kardversenyeké volt, magyar sikerekkel: a paralimpiai ezüstérmes Osváth ismét nem talált legyőzőre, míg a nőknél Hajmási Éva ezüst-, Veres bronzérmes lett. A szereplésre a koronát a csapatversenyek során tették fel a hazaiak, ugyanis a női párbajtőrcsapat – Dani Gyöngyi, Fóris Erika, Krajnyák, Veres összeállításban – a döntőben 45–41-re megverte az oroszokat.

Az egri versennyel emléket állítottak a közelmúltban elhunyt vívóversenybírónak, Kaposvári Zsoltnak. A mostani viadal sajátossága volt február 22-e, a Magyar Parasport Napja, így az egri verseny az először megszervezett naphoz kötődő rendezvénysorozat részét is képezte.

Címkék#vívás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában