LABDARÚGÁS

2018.01.19. 17:13

Harmati: valóban gyengültünk?

Lehet vitát nyitni arról, hogy gyengült-e az Eger SE kerete, de nem érdemes. Most még.

B. Cs.

Dobos Attila már a DVTK-edzőségre fókuszál Fotó: Korsós Viktor

Mert ugye a január 15-én kezdődött átigazolási időszak február 14-én éjfélig tart, vagyis addig sok minden megtörténhet. Ettől függetlenül nem mellékes Harmati Péter ügyvezető véleménye arról, miként fest jelenleg a megyei I-ben éllovas gárda állománya.

– Palágyi Milán ősszel 152 percet játszott bajnokin a megye I-es csapatban, egyik meccsen sem meghatározó időt – magyarázta a sportvezető. – Ide jött az egyetemre, a csapathoz pedig létszám felettiként, s a szezon vége felé inkább a megye II-es csapatot erősítette. Távozási szándékát nekünk nem jelezte, tudtunkkal csak abbahagyja a játékot. Pénzt nem kap érte a klub, járandóságot nem kapott az ősszel. Dobos Attila elfoglaltsága és sérülése miatt 242 percet játszott ősszel bajnokin, egyetlen meccsen futballozott meghatározó időt. Nem eligazol, hanem a DVTK-nál betöltött szerepe miatt nem tudja folytatni, ezért a klub pénzt nem kap érte, járandósága nem volt ősszel. Komlósi Ádámot eleve annyi mérkőzésre szerződtettük, amennyit már letudott, 540 percet játszott ősszel.

Ha máshová megy, érte sem kapunk pénzt. Év közben Nagy Gergő távozott a több játéklehetőség reményében, míg Sebe Márk abbahagyta.

Rajtuk kívül Szucsik Ádám (aki ha jó formában van, akkor erőssége a csapatnak) és Dóczi István (akinek a szíve óriási, s mikor játszott, megmutatta, hogy itt a helye) az első csapat játékosaként inkább a megye II-es gárdát erősítette a szezonban.

Dobos Attila már a DVTK-edzőségre fókuszál Fotó: Korsós Viktor

Harmati beszélt Jakab Richárdról is. Az NB II-es Ceglédtől most szerződtetett 19 éves játékos NB II-es szintű labdarúgó, aki tanulmányait az egri egyetemen végzi.

– A nyáron igazoltak közül Busai, Debreczeni, Benke és Mikolka NB III-as múlttal érkezett, Titkó és Vajda az erősebb megyei bajnokságnak nevezett borsodi aranygárdából, Mádról jött, Bukta Krisztiánnal pedig igencsak izmododott a kapusszekció – folytatta az ügyvezető. – A jó formában lévő Bollók NB-s szintű hálóőr, Farkas Krisztiánt szívesen látnák NB III-as csapatok, Lakatos NB-s múltja tekintélyes, Gresó tudásáról nem is kell szót ejteni, Fekete eredményessége magáért beszél, Antal Zsolti maga az Eger SE, Balogh pedig meghatározó játékos tudott lenni. De nem szóltam még az edzőről, Vígh Ferencről, aki a tudása alapján be tud szállni a csapatba.

Ez 16 plusz kettő, s ehhez jönnek a fiatalok, például U17-es csapatunkból Révész András. Ezek után vetem fel: valóban gyengültünk?

Szombaton 9 órától az újpestiek tartalék csapatánál játszik az Eger SE, délután háromtól pedig a Téli-kupában a Felsővárosi sporttelepen van kötelezettsége a gárdának, amely jövő héten egerszalóki edzőtáborba vonul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában