gyöngyöstarján

2018.01.08. 17:09

Utak és épületek is megújulnak idén

Csaknem tizenegymillió­ forintból újulhat meg egy nyertes pályázatnak köszönhetően a település egyik legforgalmasabb útja – számolt be portálunknak Nagy Károly gyöngyöstarjáni polgármester­.

H. É.

– Ez a Petőfi utcai kritikus kanyar, amely a buszközlekedésben is fontos szerepet játszik, mintegy 800 méteres szakaszon újul meg. Az aszfaltozáson túl az útpadka kiépítése és a vízelvezetés is megtörténik – tudatta.

Elárulta azt is, nem ez az egyetlen nyertes pályázat a településen. Hamarosan elkezdődik a védőnői szolgálat épületének felújítása is, amely mintegy hatmillió forintból valósul meg. Ám az iskola, a művelődési ház és a polgármesteri hivatal épületeit is korszerűsítik. Energetikai pályázaton 176 ­millió forintot nyert az önkormányzat, amelyből az intézményekben kicserélik a nyílás­zárókat, szigetelik az épületet és korszerűsítik a fűtést. Emellett önerős beruházásból az év végére a község közvilágítását is modernizálták, energiatakarékos LED-lámpákra cserélték a régi világítótesteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában