Beruházás

2021.05.07. 13:56

23 millió forintból újul meg a pélyi óvoda

A felújítás miatt május végétől zárva lesz az óvoda, de júliustól visszavárja a gyerekeket.

B. R.

A felújítás miatt május végétől zárva lesz az óvoda, de júliustól visszavárja a gyerekeket

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Évek óta várt beruházás kezdődött el nemrég az óvodában. Az épület tetőszerkezete már igencsak felújításra szorult, az állapota miatt többször beázott az ingatlan, s ez további károkat okozott.

A felújítás miatt május végétől zárva lesz az óvoda, de júliustól visszavárja a gyerekeket
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A polgármester arról tájékoztatott, hogy a konyha és az óvoda egy részében visszatérő volt a probléma. Bakondi Péter hozzátette, a megvalósítást bonyolította, hogy az épület egy részén lapos, máshol magas tető van. Utóbbival kezdték a munkákat, előbbiről e héten egyeztetnek a kivitelezővel, aki várhatóan május utolsó hetében kezd hozzá.

– Ha mindez készen lesz, akkor kezdődhet majd el a belső felújítás. A beázások nyomán újravakoljuk és festjük a falakat, s ezeken a részeken a padlóburkolatot is kicseréljük – mondta a községvezető. – A rekonstrukció teljes költsége megközelíti a huszonhárommillió forintot.

Mivel a felújítás alatt nem működhet biztonsággal az óvodai ellátás, ezért úgy döntöttek, előrébb hozzák a szokásos augusztusi, nagytakarításra fordított nyári szünetet. Május végétől zárva lesz az óvoda, de júliustól újra várják a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában