Bélapátfalva, Füzesabony

2017.12.16. 02:23

Közelebb ment az adóhatóság

Két újabb településen intézhetők személyesen az adóügyek Heves megyében.

T. B.

A bélapátfalvi és a füzesabonyi kormányablakokban is nyílt egy-egy NAV ügyfélszolgálati ablak, előbbi településen hétfőn és csütörtökön, utóbbin hétfőn, szerdán és csütörtökön lehet adóügyeket intézni.

A pénteki avatásokon dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott a közigazgatás átalakítását méltatta, kiemelve, hogy több mint ezer ügykörben intézhetik dolgaikat az állampolgárok a kormányablakoknál, egyebek közt a CSOK-hoz kapcsolódó szolgáltatásokat is igénybe vehetik.

Dr. Zöld-Nagy Viktória területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár kifejtette, országszerte 91 NAV-ablak lesz a kormányablakokban. Az intézhető ügyek száma folyamatosan nő, januártól például a háromnál több gyerekeseknek járó jelzálog-tőkejóváírás miatt is lehet hozzájuk fordulni.

Tamásné Czinege Csilla adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta, korábban 117, jövőre már 181 helyen lesz elérhető személyesen is NAV-ügyfélszolgálat. Az elektronikus ügyintézést is fejlesztik, de a személyes jelenlétre is szükség van, az elérhető ügytípusokat az igényekhez alakítják.

Dr. Lukács György, a NAV megyei igazgatója szerint igyekeznek növelni az esélyegyenlőséget és az államigazgatási jelenléttel vidék megtartó erejét. Az ügyfélablakok nyitva tartási idejében alkalmazkodnak az igényekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában