Hírek

2005.02.02. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Békéscsaba ISMÉTELT MENESZTÉS Harmadszor is felmentették dr. Kiss Viktóriát, az ÁNTSZ Békés megyei intézetének egykori vezetőjét. A munkaügyi bíróság kétszer már a tiszti főorvosnak adott igazat, a legutolsó ítélet jogerőre is emelkedett. Ennek ellenére ismét felmentő nyilatkozat várta, indoklás nélkül. Kiss Viktória tizenégy hónapja harcol a székéért. (fgk)

Rábafüzes MADARAK Százötvenöt védett madár tetemét találták meg egy lakóbusz hűtőszekrényébe rejtve a szombathelyi vámkommandó munkatársai Rábafüzes közelében. A madarak eszmei értékét kétmillió forintra becsülték. Akadt köztük a legritkábbnak tekinthető fenyőrigóból, sor-délyból, citromsármányból, sárgabillegetőből és mezei verébből, közölte Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője. (szpa)

Pécs KOLDULÁS Kaposvár példája alapján Pécs önkormányzata is ki akarja tiltani a koldusokat a város történelmi negyedéből. Mindkét város arra az alkotmánybírósági határozatra hivatkozik, amely engedélyezi az önkormányzatoknak, hogy a területükön korlátozzák a lakosságot sértő tevékenységeket. (szpa)

Dunaújváros FIZETÉSEMELÉS A Dunaferr társaságcsoport valamennyi tagvállalatánál 7,1 százalékos személyi alapbérfejlesztésre kerül sor ja-nuár 1-jei hatállyal. A hétfőn befejeződött bér- és szociális tárgyalások eredményéről Várkonyi Zsolt, a cégcsoport PR menedzsment vezetője adott tájékoztatást. (szpa)

Szeged TÖMEGKÖZLEKEDÉS A 2004-ben elfogadott fejlesztési terv alapján 2,5 milliárd forintot költ a szegedi önkormányzat a helyi elektromos tömegközlekedés fejlesztésére. Ezt jelentette be Botka László polgármester hétfőn, amikor a Szegedi Közlekedési Társaság forgalomba állította az első felújított Tatra típusú csuklós villamost. (szpa)

Bodrogkeresztúr HULLADÉK Hatvanhat abaúji és zempléni önkormányzat összefogásával félmilliárd forintból építési, bontási hulladék feldolgozására alkalmas üzem épül Bod-rogkeresztúron. A regionális települési szilárdhulladék- lerakó területén évente 50 ezer tonna építési és bontási hulladékot dolgozhat fel az új üzem, mondta Májer János, Tokaj polgármestere. (szpa)

Kecskemét SZENNYVÍZ Kecskeméten hétfőn aláírták a szerződést, amelynek eredményeképpen az Európai Unió támogatásával a megyeszékhelyen és a környező három településen tízmilliárd forint értékű szennyvízelvezetési és kezelési beruházás indul még ebben az évben. (szpa)

Letenye BÉRLAKÁS Letenyén hétfőn átadták a település első, 64 millió forint költséggel megépült szociális bérlakás-tömbjét. „A két évvel ezelőtt elfogadott szociális lakásprogramunk megvalósításának kezdetét jelentik ezek a központi fűtéses és átlagosan 40 négyzetméter területű, kábeltévével, telefonnal is ellátott otthonok”, mondta az avatáson Rostonics László polgármester. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!