Hírek

2008.06.12. 11:43

Továbbjutottak a portugálok, győztek a törökök

A hosszabbítás utolsó perceiben rúgott török góllal búcsúzott a rendező Svájc, míg a futball Európa-bajnokság A csoportjának rangadóján a Portugália-Csehország találkozón a nagy nevek továbbjuttatták a luzitán csapatot.

BAMA

A csehek az elején megpróbálták meglepni Decóékat, de váratlan helyzetből gólt kaptak. Az egyenlítésre nem kellett sokat várni, 17. percben Libor Sionko 6 méterről fejelt a portugálok hálójába. Az második félidőben portugálok játszottak veszélyesebben, a fölényt Cristiano Ronaldo a 63. percben váltotta előnyre. A csehnek még megvolt az egyenlítés lehetősége, de Sionko bravúros fejesét Ricardo hárította. A kegyelemdöfést egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Quaresma a 91. percben adta meg Csehországnak.

A csoport másik mérkőzése a hazai pályán játszó Svájc vereségét hozta, az alpesieknek így két vereséggel már biztos, hogy búcsúzniuk kell az Eb-től. Ugyan a helvétek a török származású Yakin góljával a 32. percben vezetést szereztek, de Sentürk az 57. percben egyenlített. A győztes gólt Arda a 92. percben kotorta be, így következő fordulóban a Csehország-Törökország mérkőzés már élet-halál harc lesz.

Ezek is érdekelhetik